Peter Michalko: Este îngrijorător când persoane implicate în frauda bancară decid privind formarea Guvernului

by D M
Distribuiti mai departe...

„Este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”, a declarat șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, referindu-se la ultimele evenimente de pe scena politică din Republica Moldova, în contextul în care, săptămâna trecută, majoritatea formalizată din care fac parte PSRM, Partidul „Șor” și mai mulți deputați neafiliați au propus-o pe Mariana Durleșteanu pentru a fi desemnată în calitate de candidată la funcția de prim-ministru.

Comentând, în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE, situația politică de la Chișinău, Michalko a declarat că „perspectiva care există are în vedere și voința care a fost arătată foarte clar de către cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în recentele alegeri prezidențiale, când a fost un rezultat istoric de susținere a programului oferit de către doamna Sandu în ceea ce privește reforme și schimbări care sunt necesare pentru țară. Această perspectivă pentru reforme, inclusiv reforma justiției, lupta decisivă împotriva corupției este susținută de către partenerii europeni împreună cu perspectiva de dezvoltare a țării”.

„Am văzut că toți actorii politici s-au exprimat pentru alegeri anticipate ca o soluție potrivită pentru a ajunge la situația când va fi posibil ca un Parlament de încredere să susțină un Guvern funcțional, care va promova acest program de reforme și schimbări necesare. (…) Este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului. (…) Este important ca Republica Moldova să aibă Guvernul funcțional, un Parlament de încredere. Și noi preferăm parteneri de încredere, a menționat Excelența Sa citat de Cotidianul, adăugând că „este în mâinile cetățenilor și celor care iau decizii în Republica Moldova care va fi soluționarea situației de astăzi, dar este clar care sunt pozițiile actorilor politici”.

În același timp, Ambasadorul UE în Republica Moldova a amintit că legile votate de PSRM, Partidul „Șor” și mai mulți deputați neafiliați la sfârșitul anului trecut sunt „controversate și care în mai multe privințe a împins țara înapoi, inclusiv din punct de vedere al reformelor și angajamentelor luate de Republica Moldova în privința partenerilor internaționali”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.