„IT nu e doar despre cod.” Cum poți participa la primul program de orientare și ghidare în domeniul IT

67312270_2376558975917208_2314529713713840128_o

Compania din domeniul Inteligenței Artificiale GoParrot și proiectul GirlsGoIT lansează programul de orientare și ghidare în domeniul IT a elevilor claselor liceale și nu doar: „IT nu e doar despre cod”. Programul are drept scop informarea despre oportunitățile non tehnice din domeniul IT, cât și abordarea celor mai actuale subiecte privind securitatea digitală, noțiunea de cetățean digital, etc. Urmează a fi organizate o serie de ateliere online, începând cu finele lunii februarie curent, cu participarea nemijlocită a elevilor, profesorilor, părinților și nu doar, de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

„IT nu este doar despre cod” este o serie de evenimente care are drept scop să informeze tinerii despre oportunitățile non-IT pe care le oferă tehnologiile și să explice că tehnologiile nu țin doar de domeniul programării. Programul își propune să ilustreze aspecte ale tehnologiilor care țin de domenii conexe: IT în mass media, jurnalism, sănătate etc. Totodată, programul va crea o imagine de ansamblu despre tehnologii care sunt destinate tuturor, oriunde.

Pe 24 februarie, începând cu ora 15.00 are loc evenimentul de lansare și sesiunea introductivă. Pentru a vă înscrie la sesiunea de deschidere și a fi la curent cu activitățile care urmează, urmăriți pagina de facebook a evenimentului aici. Data limită de înscriere pentru sesiune de lansare este 23 februarie. La evenimentul de lansare se vor prezenta subiecte actuale legate de tehnologii și anume – securitatea digitală, identitatea digitală și noțiunea de cetățenie digitală.

Speakerii evenimentului de lansare sunt persoane care acum lucrează în companii IT recunoscute la nivel internațional – precum Booking.com și influenceri în mediul online. Ei vor împărtăși experiența personală, vor vorbi despre securitatea online și despre cum oamenii utilizează canale media online pentru crearea conținutului digital.

În urma evenimentului de lansare, se da startul primei runde de ateliere online, care se vor referi la următoarele subiecte:

#1. Despre IT în administrație, jurnalism, sistemul medical, justiție, forțele de ordine, etc. Inteligența Artificială și colectarea de date;
#2. Înțelegerea comportamentului și necesităților consumatorului. Necesitățile de business, asigurarea calităţii produsului;
#3. Codul scris – nu este noua invenție a roții – IT-ul nu este doar cod și programare.

Primul atelier online va fi organizat la finele lunii martie curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente