Chișinăul va furniza vaccinul anti-COVID-19 în Transnistria și cere Tiraspolului schimb de informații despre reacții

Ilie Gulca
18/02/2021
Foto:gov.md

Chișinăul va furniza vaccinul anti-COVID-19 în regiunea transnistreană. Până în prezent, regimul de la Tiraspol a exploatat criza pandemică pentru a-și consolida poziția militară în zona de securitate, blocând accesul populației la libera circulație și produse de primă necesitate.

Responsabilii din domeniul sănătății, convocați, miercuri, într-o nouă ședință în format online, consideră necesară vaccinarea în mod concomitent a populației de pe ambele maluri ale râului Nistru, cu asigurarea informării reciproce despre eventualele reacții ale vaccinului.

Ei au discutat despre asigurarea condițiilor necesare pentru efectuarea vaccinări anti-COVID-19 și în regiunea transnistreană, repartizarea cantității de doze în funcție de disponibilitatea acestora și monitorizarea procesului de imunizare a populației în stânga Nistrului și mun. Bender.

Totodată,  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, va dispune organizarea unor instruiri tehnice adiționale, inclusiv pentru specialiștii de pe malul stâng, în vederea familiarizării cu practicile internaționale cunoscute în acest sens.

Experții au convenit să mențină un dialog activ pentru actualizarea și schimbul de informații, cu prezentarea datelor statistice pe marginea evoluției situației epidemiologice în regiune.

Ilie Gulca
18/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii