fbpx

Restricționarea activității piețelor, criticată de mai mulți politicieni: Lumea se va îmbulzi sâmbetele

Reprezentanți ai unor partide au criticat decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), care a interzis, din 17 februarie, activitatea piețelor (cu excepția celor agricole) în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică. Este cazul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și a Partidului Nostru (PN).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputatul PAS, Vladimir Bolea a expediat un demers către CNESP, cerând revizuirea deciziei. Potrivit parlamentarului, în condițiile în care centrele comerciale închise își pot desfășura activitatea zilnică, restricționarea piețelor în aer liber este o decizie îndoielnică.

„În spațiul public nu au fost aduse argumente pertinente care ar justifica oportunitatea restricției. Aceasta nu poate fi justificată în condițiile în care există posibilitatea activării piețelor comerciale în regim obișnuit cu respectarea normelor sanitar-epidemiologice.

Dacă se permite prestarea de servicii în spații închise cu permiterea unui număr limitat de clienți, restricționarea în totalitate, în anumite zile, a anumitor piețe comerciale, nu pare a fi una rezonabilă. Solicit să analizați suplimentar această oportunitate pentru a oferi posibilitatea desfășurării activității comerciale cu respectarea normelor sanitar-epidemiologice”, a spus acesta.

Împotriva deciziei este și primarul de Bălți, Renato Usatîi. Potrivit lui, este o greșeală să restricționezi accesul în piețe în unele zile, întrucât în zilele permise cetățenii vin în număr mai mare, iar pericolul de infectare cu noul coronavirus crește.

De altfel, în Bălți sute de comercianți nemulțumiți spun că nu exclud să iasă la proteste.

Amintim că, începând cu 17 februarie, se restricționează activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button