/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Rusia va expulza un diplomat estonian, după ce autoritățile din Tallinn au declarat persoana non grata un diplomat rus

missing
18 februarie 2021, ora 22:27

Autoritățile din Estonia au declarat persona non grata și au expulzat un diplomat rus din țară. Despre aceasta a anunțat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova. Ca răspuns, Federația Rusă va expulza un diplomat de la Ambasada Estoniei în Rusia, transmite Interfax.

Zakharova a spus că diplomatul rus expulzat s-a ocupat de probleme de cultură și educație, domenii în care Rusia și Estonia „încă au cooperare”. Potrivit lui Zaharova, el a fost scos din țară„absolut fără temei”.

„Răspunsul rușilor nu a întârziat să apară. Ambasadorul Estoniei a fost chemat la Moscova, în semn de protest a anunțat expulzarea unuia dintre diplomații misiunii diplomatice estone”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe a Federației Ruse, subliniind că „acesta este un răspuns la decizia autorităților estone”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram