‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleIsrael lansează cel mai performant robot pentru recoltarea fructelor

Israel lansează cel mai performant robot pentru recoltarea fructelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mere, portocale, piersici, pere și avocado – pentru recoltarea acestor fructe este nevoie de multă muncă, iar fermierii sunt nevoiți să facă cheltuieli mari în acest sens.

Compania Tevel din Israel prezintă o nouă soluție în condițiile insuficienței tot mai mari de brațe de muncă. Platforma aeriană robotizată pe care de curând au patentat-o reprezintă un sistem eficient de gestionare a livezilor – realizarea lucrărilor de recoltare.

În timpul recoltării, datorită senzorilor, robotul selectează doar fructele calitative – colorate, ce corespund cerințelor de comercializare.

Fiecare robot reprezintă o platformă autopropulsată la care sunt conectate prin fire 6 quadcoptere mici cu camere și manipulatoare pentru colectarea fructelor.

Dezvoltatorii susțin că deplasarea utilajului este posibilă și pe terenuri dificile, cum ar fi plantațiile cu distanțe mari între rânduri sau amplasate în zonele cu relief montan.

Cum am menționat anterior, conformitatea colectării fiecărui fruct este determinată de inteligența artificială. Acest lucru permite selectarea în timp util a celor mai bune fructe coapte, ce ulterior sunt livrate la containerul de pe platformă.

‹ adv ›

„Culegătorii de fructe independenți” satisfac nevoia de forță de muncă la momentul potrivit și la costuri mai mici. Lucrul devine mai ușor și mai profitabil, iar robotul funcționează neobosit zi și noapte.

Tehnologia ar trebui să devină o alternativă ieftină pentru culegerea manuală tradițională a fructelor. Acest lucru va scuti fermierul de managementul necesar și de costul angajării lucrătorilor temporari.

Vânzările comerciale ale roboților sunt programate să înceapă la sfârșitul acestui an. Prețul nu a fost încă anunțat, dar dezvoltatorii promit că platforma va putea fi răscumpărată în câteva săptămâni de exploatare la capacitățile acesteia.

‹ adv ›

Video procesului de recoltare poate fi vizionat aici:

Informații despre alte inovații în agricultură, găsiți pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›