‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFranța: Datele privind cantitatea de pesticide utilizată stârnesc dezbateri aprinse

Franța: Datele privind cantitatea de pesticide utilizată stârnesc dezbateri aprinse

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În pofida obiectivelor naționale de reducere a consumului de pesticide cu 50% până în 2025, noile date prezentate de organizația ecologică – Fondation Nicolas Hulot (FNH), arată o creștere cu 25% a utilizării pesticidelor.

Criticii au învinuit autorii studiului că au falsificat datele. Ancheta, ale cărei rezultate au fost publicate pe 8 februarie, au examinat cauzele, inclusiv finanțarea publică și privată pentru producătorii agricoli.

Cu toate acestea, politicienii au pus la îndoială concluziile. Parlamentarul Jean-Baptiste Moreau a spus că rezultatele studiului se bazează pe date inexacte, întrucât doar perioada din 2009 până în 2018 a fost luată în considerare.

„Studiul nu include date pentru 2019. De fapt, în 2009-2019, utilizarea pesticidelor în Franța a scăzut ”, a spus politicianul.

Ecologiștii raportează că finanțarea publică primită de producătorii agricoli din Franța a crescut cu 23,2 miliarde de euro, iar investițiile private cu 19,5 miliarde de euro pe parcursul a 10 ani.

Însă, doar 11% din toate fondurile au fost destinate reducerii consumului de pesticide și doar 1% a fost eficient în acest sens.

Potrivit FNH, 9% din fermele franceze, inclusiv producătorii mari de cereale și podgorii, au folosit 55% din pesticide în ultimii 10 ani. S-a constatat, de asemenea, că acești producători au cele mai mari datorii – cu până la 60% mai mari decât ceilalți fermieri – din mai multe motive.

‹ adv ›

Planul guvernamental francez Écophyto II + alocă anual 71 de milioane de euro pentru reducerea utilizării produselor agrochimice prin măsuri precum sprijinirea cercetării și ajutarea fermierilor să treacă la agricultura ecologică.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›