‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriViticultorii ar putea fi scutiți de plata unor contribuții obligatorii

Viticultorii ar putea fi scutiți de plata unor contribuții obligatorii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii de produse vitivinicole ar putea fi scutiți de plata contribuțiilor obligatorii la Fondul Viei și Vinului pentru perioada anului 2021. O inițiativă legislativă în acest sens a fost înregistrată, recent, în Parlament, informează bizlaw.md.

Potrivit documentului, contribuțiile obligatorii la Fondul Viei și Vinului achitate de către producătorii de produse vitivinicole în perioada anului 2021 se vor transfera în contul obligațiilor de plată pentru perioadele ulterioare.

Totodată, mărimea alocațiilor din bugetul de stat pentru Fondul Viei și Vinului acordate din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, pentru anul 2021, nu va fi mai mică decât cuantumul contribuțiilor obligatorii la Fondul Viei și Vinului aprobate pentru anii 2020 și 2021 din bugetul de stat.

Potrivit autorului proiectului, anul 2020 a fost unul foarte dificil, inclusiv pentru această ramură a economiei naționale. Restricțiile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova din cauza pandemiei au avut și au în continuare un impact negativ puternic asupra situației din sectorul vitivinicol, care a înregistrat un declin alarmant al vânzărilor, urmat de reducerea veniturilor și pierderea capacităților financiare pe care producătorii le aveau până la pandemie.

Cele mai mari pierderi din sectorul vitivinicol le au vinăriile care nu au posibilităţi tehnice de a comercializa produse vitivinicole îmbuteliate.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›