Horoscop

Horoscop lunar general – MARTIE 2021

Venus (Peşti) în sextil cu Uranus (Taur): sensibilitate neobişnuită
În data de 3 martie se perfectează un aspect armonios între Venus şi Uranus. Această configuraţie produce o perspectivă deopotrivă blândă şi neconvenţională în relaţii şi favorizează implementarea unor schimbări la scară largă, prin colaborare extinsă. Suntem invitaţi să ne transpunem empatia şi iubirea necondiţionată faţă de cei din jur în manifestări de o frumuseţe neobişnuită. În felul acesta, demonstrăm solidaritate şi participăm subtil la vindecarea colectivă.

Marte în Gemeni: curajul de a vorbi

Pe 4 martie Marte intră în semnul mental, agil, versatil şi flexibil al Gemenilor. Din acest moment, începem să ne măsurăm puterea şi curajul prin rapiditatea şi claritatea argumentelor. Cei ce se pricep să mânuiască dibaci cuvintele sunt avantajaţi, în timp ce cu toţii vom fi provocaţi să cântărim înţelept veridicitatea zvonurilor şi a teoriilor care ne ajung la urechi. Chiar dacă se vor spune multe, nu totul trebuie crezut sau considerat important. AstroDex recomandă să adoptăm atitudinea elevului cu interese variate, mereu deschis să asimileze informaţii noi.

Mercur în conjuncţie cu Jupiter (Vărsător): logică şi sinteză
În preajma zilei de 5 februarie apar ocazii de expansiune intelectuală. Gândirea noastră devine mai îndrăzneaţă şi sondează posibilităţi noi. Astfel, avem şansa să asimilăm rapid şi intuitiv un volum mare de date, în special cele cu caracter neobişnuit, reformator, revoluţionar sau din domeniul tehnic. Putem simţi o afinitate specială cu informaţii venite pe filieră internaţională şi astfel stabilim contacte cu oameni din depărtări. Este bine să evităm concluziile pripite şi să ne documentăm suficient înainte de a judeca.

Soare-Venus în conjuncţie cu Neptun (Peşti): rafinarea conştiinţei de sine
Între 11 şi 14 martie Soarele şi Venus formează un aspect strâns cu Neptun. Împreună, aceste planete vorbesc despre o perioadă de sensibilitate sporită, în care avem şansa să accesăm frecvenţe înalte şi să ne rafinăm la nivel spiritual, artistic, sentimental. Are loc o disoluţie a graniţelor dintre noi şi ceilalţi. Astfel, suntem mult mai susceptibili la diverse forme de molipsire cu stările celor de lângă noi, dar în acelaşi timp avem şi şansa să îi înţelegem cu mai multă empatie şi să primim la rândul nostru iubire necondiţionată. Toate acestea ne sporesc sensibilitatea psihică şi ne încurajează să privim dincolo de realitatea tangibilă.

Mercur în Peşti: logică şi imaginaţie
Pe data de 16 martie Mercur intră în semnul Peştilor şi anunţă o perioadă în care suntem invitaţi să depăşim barierele gândirii liniare, care se bazează pe raţionamente precise. În felul acesta, devenim flexibili la nivel mental şi comunicăm cu mai multă sensibilitate. Capacitatea noastră de abstractizare şi de sinteză creşte, ne lăsăm mai uşor purtaţi de imaginaţie şi idealism. AstroDex recomandă totuşi atenţie la momente de neatenţie şi haos mental. Este bine să evităm şi comunicarea evazivă.

Soare-Venus (Peşti) în sextil cu Pluton (Capricorn): putere şi vindecare
Între 16 şi 18 martie ne putem accesa resurse adânci de putere şi ne putem conştientiza unele capacităţi vindecătoare aparte. Este momentul să aducem la lumină şi să ne confruntăm aspecte emoţionale pe care până acum le-am reprimat. Acest proces poate fi legat de relaţii, de ataşamentele şi dorinţele noastre cele mai intense. Totodată, putem participa la vindecarea celorlalţi sau putem fi atraşi în diverse experienţe colective care ne învaţă că suntem interconectaţi cu cei din jur. În acelaşi timp, este bine să respingem ferm diverse tentative de manipulare.

Soarele şi Venus în Berbec: entuziasmul noilor începuturi
Pe 20 martie sărbătorim echinocţiul de primăvară şi intrarea Soarelui în Berbec. Venus îi urmează din 21. Activarea semnului Berbecului declanşează o perioadă în care atmosfera devine mai înflăcărată, energică, activă. Atitudinea noastră este combativă, luptătoare şi directă. Suntem invitaţi să ne asumăm mai uşor unele riscuri, să ne bucurăm de noi începuturi şi să ne stabilim diverse obiective ce presupun independenţă, curaj, reacţii rapide. Ne atrage gustul victoriei, iar acest lucru ne poartă spre o suită de experienţe dinamice în relaţii. Nu ne permitem nicio clipă de plictis şi stagnare.

Marte (Gemeni) în trigon cu Saturn (Vărsător): acţiuni temeinice, inteligent construite
În preajma zilei de 22 martie devenim mai ambiţioşi, concentraţi asupra sarcinilor şi gata de un efort suplimentar pentru a obţine rezultate importante. Acţionăm cu mai multă disciplină şi suntem dispuşi să amânăm unele plăceri în schimbul ambiţiei de a reuşi ceea ce ne propunem. Îmbinăm planificarea cu o anume spontaneitate şi flexibilitate a paşilor mărunţi. Rămânem perseverenţi şi focusaţi, dar facem conexiuni mentale rapide şi variate. Toate acestea pot implica un volum mare de informaţii, mesaje, negocieri, dar şi diverse deplasări.

Mercur (Peşti) în cuadratură cu Marte (Gemeni): idealism versus raţiune
În jurul datei de 24 martie se creează o tensiune între tendinţa spre visare şi nevoia de a rămâne foarte atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Drept urmare, s-ar putea să simţim mai multă agitaţie interioară şi exterioară. Luptăm pentru a menţine o perspectivă raţională, clară, în timp ce lucrurile se dovedesc a fi relative. Realitatea obiectivă, factuală se confruntă cu cea spirituală, care nu poate fi cuantificată. Deşi este posibilă o senzaţie de confuzie mentală, acest aspect ne impulsionează să gândim şi să comunicăm creativ.

Venus în conjuncţie cu Soarele (Berbec): iubire de sine
În preajma zilei de 26 martie acordăm o atenţie specială relaţiilor de iubire, dar şi relaţiei noastre cu noi înşine. Vedem cu mai multă claritate faptul că putem întemeia relaţii armonioase cu alte persoane doar dacă ne respectăm reciproc libertatea personală. Aceste zile pot marca începuturile unor relaţii noi. Ne putem bucura de mai multă popularitate, tindem să fim mai împăciuitori în conflicte şi maleabili în competiţii. Totuşi, Berbecul păstrează o influenţă de ansamblu energică şi pasională.

Mercur conjunct cu Neptun (Peşti): gândire colectivă
La finele lunii, în data de 30, se perfectează conjuncţia Mercur-Neptun, ceea ce ne creează o receptivitate psihică accentuată. Fenomene precum telepatia, meditaţia, conectarea la diverse surse de inspiraţie artistică devin mai clare. Ne aliniem mai uşor la gândirea colectivă şi comunicăm empatic. Ca reversuri, este bine să evităm distorsiunea faptelor prin prea multă imaginaţie şi să nu ne lăsăm impresionaţi de mesaje care cosmetizează realitatea.

Sextil Venus (Berbec) – Saturn (Vărsător): dragoste şi disciplină
Aceeaşi zi de 30 martie ne aduce şi un aspect armonios între Venus şi Saturn, aspect ce încurajează o abordare serioasă şi responsabilă a relaţiilor. Punem preţ pe maturitate şi respect în cadrul parteneriatelor noastre, ne asumăm noi proiecte pe termen lung alături de cineva drag sau alături de un grup mai mare de prieteni. Acordăm atenţie aspectului nostru fizic şi putem găsi noi definiţii ale frumuseţii şi bunului gust. Totodată, putem obţine rezultate financiare favorabile şi putem face achiziţii foarte utile.

Luna martie ne invită, aşadar, să rămânem curioşi şi flexibili, să ne adaptăm cu spontaneitate la noi începuturi şi oportunităţi de evoluţie. Încercăm să privim viaţa atât prin lentilele raţiunii, cât şi prin cele ale imaginaţiei. Ne preocupă relaţia cu noi înşine şi ne dezvoltăm independenţa, dar totodată suntem tot mai conştienţi că suntem în permanenţă interconectaţi cu ceilalţi oameni. Devenim argumentativi şi luptăm pentru punctul nostru de vedere, dar în acelaşi timp avem nevoie să rămânem solidari unii cu ceilalţi şi să căutăm progresul colectiv. 

astrodex.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *