(doc) Președinta R. Moldova a semnat Decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui Acord de finanțare cu UE

Președinta țării, Maia Sandu, a semnat Decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană privind asistența financiară din partea Uniunii Europene destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei, urmare a discuțiilor avute în cadrul vizitei sale oficiale la Bruxelles.

Foto: UNIMEDIA

Acordul prevede o donație de 15 milioane de euro, ajutor pentru depășirea crizei sanitare și economice.

„Am semnat acest decret pentru a face posibilă acordarea finanțării pentru Republica Moldova în contextul în care lipsește un guvern cu atribuții depline. Vom urmări cu atenție alocarea acestor fonduri. Mulțumesc Uniunii Europene pentru sprijinul ei continuu pentru cetățenii noștri”, scrie Maia Sandu pe pagina sa oficială de Fcaebook.

34 by UNIMEDIA on Scribd

Amintim că în cadrul vizitei în UE, președinta țării, Maia Sandu, a fost însoțită de consiliera în domeniul politicii externe, Cristina Gherasimov.

Președinta a avut cel puțin 10 întrevederi cu mai mulți oficiali printre care și comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisarul european pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders și preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Președinta țării, Maia Sandu, a anunțat că țara noastră are o deschidere enormă în UE, fapt confirmat la cele peste 10 întrevederi pe care le-a avut. Sandu a subliniat că RM nu va putea primi ajutor până când nu vor organizate lucrurile pe intern.


Pub