Nagacevschi califică drept „iresponsabilă” decizia Maiei Sandu de a restitui Strategia pe reformarea Justiției: „Va fi afectată imaginea țării”

Ministrul Justiției în exercițiu, Fadei Nagacevschi, a calificat drept „iresponsabilă” decizia șefei statului, Maia Sandu, de a întoarce în Parlament Legea privind aprobarea Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.

Foto: UNIMEDIA

Într-un comentariu postat pe pagina sa oficială de Facebook, Fadei Nagacevschi, a precizat că „recent, în cadrul unei întruniri extinse la Guvern, Olesea Stamate, consiliera prezidențială a declarat că Președintele va promulga Strategia și Planul de acțiuni pe justiție.”

„Azi Președintele a restituit aceste documente Parlamentului. Această acțiune iresponsabilă va afecta cu certitudine imaginea RM. Sunt convins că Parlamentul va da dovadă de responsabilitate, spre deosebire de Președinte. Mă bucur că avem o republică parlamentară, se arată în mesajul lui Nagacevschi.

Amintim că preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat mai devreme că a întors Parlamentului pentru reexaminare Legea nr. 204 din 26 noiembrie 2020 pentru aprobarea Strategiei privind asigurarea independenţei şi integrităţii sectorului justiţiei pentru anii 2021-2024 şi a Planului de acţiuni pentru implementarea acesteia.


Pub