Anulare de covoare la Președinție! Un cod a fost indicat greșit în documentul publicat inițial de instituție

Un cod indicat greșit în documentul oficial al achizițiilor planificate pentru anul 2021, publicat de către Președinție, a provocat discuții aprinse pe rețele de socializare. Intenția instituției de stat să procure covoare, așa cum indica site-ul de achiziții publice, potrivit codului din document, s-a dovedit a fi greșită. „Conform planului de achiziții, procurarea de covoare nu este prevăzută, doar diverse tipuri de mobilier și echipament, dar care tot nu încă nu este decisă. Acel cod a fost modificat”, a declarat pentru UNIMEDIA secretarul general al Președinției, Andrei Spînu.

Foto: Igor Rotari | UNIMEDIA

„Planul de achiziții pentru anul 2021 a fost aprobat din start cu o economie de cel puțin 2,1 mln lei față de anul trecut (achițizii planificate pentru 2021 - 9,16 mln., 2020 - 11,37 mln., 2019 - 12,27 mln.). Cu siguranță, această economie va crește și unele achiziții planificate vor fi amânate/anulate sau se vor realiza la un preț mai mic;

Luna ianuarie arată că noi deja am redus cheltuielile curente. Prin comparație, cheltuielile pentru luna ianuarie 2021 au scăzut cu aproximativ 20% comparativ cu cheltuielile din ianurie 2020. Îmi asum să public trimestrial cheltuielile lunare în comparație cu anii precedenți”, a menționat Spînu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit documentului oficial publicat de Președinție, aproape 1 milion de lei se vor cheltui pentru bilete avia și procurarea de benzină și motorină.

De asemenea, instituția prezidențială vrea să ia mobilier noui, suma alocată în acest sens fiind de 194 de mii de lei. Pentru întreținerea havuzului din curtea sediului, în primele trei luni ale acestui an, vor fi cheltuiți 140 de mii de lei.

Pentru flori, compoziții florale și plantarea florilor de sezon sunt prevăziți 280 de mii de lei, iar pentru serviciile de deservire a delegațiilor oficiale străine - 650 de mii de lei.


Pub