Directorul adjunct al ANP, Serghei Demcenco, plasat în arest pentru 15 zile

Directorul adjunct de la Administrația Națională a Penitenciarelor din Moldova, Serghei Demcenco, a fost plasat în arest preventiv pentru 15 zile.

Foto: agora.md

Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) a admis parțial demersul procurorilor PCCOCS în privința plasării în arest preventiv a directorului-adjunct de la Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova, pentru un termen de 30 de zile.

Astfel, magistrații au dispus plasarea acestuia în arest preventiv pentru un termen de 15 zile, de la data reținerii.

După studierea Încheierii judecătorești, procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea contestării la Curtea de Apel a termenului stabilit de plasare în arest preventiv.

PCCOCS a confirmat că în dimineața zilei de ieri, 15 februarie 2020, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-au reținut preventiv pentru 72 de ore, pe unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor și au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia.

Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco, a fost reținut de SIS în legătura cu schema de escrocherii ce ține de însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor.

Pe 12 februarie o un grup din 12 membri, a fost destructurată de oamenii legii pentru comiterea unui șir de escrocherii prin însușirea unor sume de bani de pe cardurile bancare ale cetățenilor.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a emis luni, 15 februarie, o notă informativă despre reținerea directorului adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) Serghei Demcenco.


Pub