Au fost lansate aplicații pentru verificarea online a primei de asigurare RCA și Carte Verde

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a lansat aplicații pentru verificarea online a calculului primei de asigurare RCA și Carte Verde, cu aplicarea clasei bonus-malus.

Foto: playtech.ro

Instrumentele lansate oferă transparență în procesul de calculare a primelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, asigurații având posibilitatea de a se informa asupra clasei bonus-malus în care sunt încadrați și cu tariful poliței de asigurare de răspundere civilă auto.

Aplicațiile online sunt accesibile și pot fi utilizate din orice locație sau de pe orice dispozitiv conectat la Internet prin accesarea paginii web a autorității: www.cnpf.md la compartimentul „Sistem RCA Data” (Calculator primă de asigurare RCAI/Calculator primă de asigurare CV).

Calculele online sunt disponibile pentru persoanele fizice și cele juridice și afișează rezultatele în doar câteva secunde, printre criteriile de căutare fiind: Codul personal (IDNP)/Numărul de identificare de stat (IDNO) și Numărul certificatului de înmatriculare a autovehiculului.

Sistemul bonus-malus este utilizat la încheierea contractelor RCA pentru autovehicule înmatriculate în Republica Moldova și prevede un set de reduceri și majorări a primei de asigurare RCA în funcție de istoricul daunelor asiguratului. Sistemul are drept scop stimularea conducătorilor auto disciplinați.

Sistemul Bonus-Malus include 10 clase de Bonus și 6 clase de Malus.


Pub