image
Sursa foto: Jurnal.md

Trei spitale au beneficiat de echipamente noi, procurate cu sprijinul Japoniei

La Spitalele raionale Fălești, Edineț și Rezina a fost modernizat echipamentul medical, în cadrul a trei proiecte finanțate de către Guvernul Japoniei, prin intermediul Programului de granturi pentru Securitate Umană „Kusanone”. Rezultatele celor trei inițiativei au fost prezentare în cadrul unui eveniment online de finalizare a proiectelor.

Proiectul de modernizare a echipamentului medical la Spitalul Raional Fălești a fost lansat în 2018. Instituția medicală a beneficiat de un grant în mărime de 83 279 de dolari pentru achiziționarea echipamentelor, transmite IPN. Procurarea acestora fortifică capacitatea instituției de a oferi servicii medicale moderne de diagnosticare a afecțiunilor sistemului digestiv, respirator, și afecțiunilor oncologice.

În cadrul altui proiect, lansat tot în 2018, Spitalul Raional Edineț a beneficiat de un grant în mărime de 60 504 dolari, pentru achiziționarea dispozitivelor pentru Centrul Perinatal. Printre acestea un incubator neonatal, două mese ginecologice mecanice şi 10 paturi pentru nou-născuți. Procurarea acestor echipamente vine să îmbunătățească capacitatea instituției de a oferi servicii medicale prenatale și de naștere moderne și cu un grad înalt de siguranță.

Proiectul de modernizare a echipamentului medical la Spitalul Raional Rezina a fost lansat în 2019. Instituția medicală a beneficiat de un grant în mărime de 78 690 de dolari, pentru achiziționarea mai multor echipamente. Procurarea lor va contribui la sporirea volumului și calității investigațiilor de laborator și imagistică, tratarea afecțiunilor respiratorii și intervenții chirurgicale de înaltă calitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: