image
Sursa foto: anp.gov.md

Arestul adjunctului ANP, suspect în marea escrocherie cu cardurile, tărăgănat; Niciun judecător nu vrea să examineze cazul

Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, reținut zilele trecute în cazul escrocheriilor cu cardurile bancare, așa și nu a fost plasat în arest deocamdată.

Potrivit surselor Jurnal, niciun judecător nu vrea să examineze cazul, deși mai au timp să o facă practic doar astăzi, pentru că mâine dimineață expiră 72 de ore de la reținerea lui Demcenco.

Procurorii PCCOCS vor să solicite plasarea în arest preventiv a șefului adjunct la ANP, reținut luni dimineață.

Astfel, judecătorii trebuie să decidă mâine dimineață cel târziu dacă îl plasează în arest sau nu.

Potrivit procurorilor, Demcenco este bănuit de de abuz în serviciu în interesul unei organizații criminale. La documentarea acestui caz sunt atrenați mai mulți angajați de la diferite instituții de stat, inclusiv de la Serviciul de Informații și Securitate și Inspectoratul Național de Investigații.

Demcenco ar fi parte dintr-o grupare criminală care se ocupa cu însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale oamenilor. Activitatea grupării a fost monitorizată de către organele de drept timp de cinci luni. Potrivit materialelor, pe parcursul anului 2020 și până în prezent, suspecții ar fi însușit de pe cardurile bancare ale cetățenilor mijloace bănești în sumă totală de 701.986,1 de lei, fiind stabilite la moment 150 de cazuri.

Anterior, în cadrul unei emisiuni televizate, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, l-a lăudat pe Serghei Demcenco, pentru asigurarea stabilității sistemului penitenciar în perioada pandemiei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: