image
Sursa foto: jurnal.md

Comisia Economie, Buget și Finanțe, în blocaj; Cui i-a fost transmis „prin moștenire” fotoliul de președinte

Activitatea Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe a intrat în blocaj, atenționează deputatul Platformei DA Stela Macari.

Pentru figurantul dosarului BAHAMAS, Petru Burduja, gestionarea activităților unei comisii este o sarcină prea complicată. Mai bine merge pe jos până în offshore și înapoi, decât muncească onest”, menționează deputatul Platformei Demnitate și Adevăr.

Stela Macari susține că de când Dodon i-a dăruit funcția de Ambasador al RM la Moscova unui deputat socialist, această comisie a rămas fără stăpân, chiar dacă rolul președintelui i-a revenit „prin moștenire” lui Burduja.

La ultimele ședințe s-a simțit o ineficiență în activitate comisiei, iar „președintele”, care are și o armată de consilieri, așteaptă ca cineva să-i facă agenda. Fie e din cauza incompetenței, fie din cauza sabotajului acestuia, însă ambele reprezintă fapte grave, iar domnul Burduja trebuie să părăsească acest fotoliu! Noi nu ne putem permite o activitate defectuoasă a celei mai importante comisii parlamentare, care amplifică și mai mult criza economică în care ne aflăm, fără să avem posibilitatea să sărim în ajutorul oamenilor și a agenților economici ce se află în impas. Secretar în această comisie nu este altcineva decât Vladimir Andronachi”, punctează deputatul.

Stela Macari a mai anunțat că îi va solicita vicespeakerului Alexandru Slusari să pună în discuție acest subiect la ședința Biroului Permanent al Parlamentului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: