image
Sursa foto: Jurnal.md

RM a înregistrat 1301 cazuri noi de Covid și 19 decese; Crește numărul bolnavilor în stare extrem de gravă

RM a înregistrat 1301 cazuri noi de Covid și 19 decese în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor în stare extrem de gravă și a celor conectați la aparate de respirație asistată este în creștere. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatâc

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății, doar două cazuri sunt de import. În total au fost efectuate 3252 de teste, dintre care 2931 primare.

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul Covid-19 în RM a atins cifra de 172 815 cazuri.

La momentul actual 9779 de cazuri de boală sunt active. Cea mai înaltă rată a infectărilor se atestă în municipiul Chișinău - 637 de cazuri. Pe locul doi este raionul Ialoveni cu un număr de 53 de persoane infectate timp de o zi și Transnistria- 50 de cazuri.

„Sunt cifre alarmante care vorbesc despre faptul că populația trebuie să respecte întocmai recomandările experților epidemiologi. Avem la momentul actual 284 de persoane în stare extrem de gravă, iar 63 de pacienți sunt conectați la aparate de ventilare mecanică. Sunt persoane care luptă între viață și moarte”, a mai spus Tatiana Zatâc.

În ultimele 24 de ore au decedat 19 persoane. În RM de la începutul pandemiei au decedat 3697 de persoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: