Breaking News

image
Sursa foto: Gulliver/GettyImages

Regatul Unit a autorizat infectarea persoanelor sănătoase pentru a testa eficiența medicamentelor anti-COVID

Regatul Unit va face, începând de luna viitoare, teste clinice pentru a proba eficiența medicamentelor și a vaccinurilor împotriva Covid-19, în cadrul cărora persoane sănătoase vor fi infectate, a informat miercuri Ministerul Companiilor, Energiei şi Strategiei Industriale, transmite EFE, citat de Agerpres și Digi24.

Totodată, ministerul a anunțat că Regatul Unit va fi prima țară din lume care va efectua acest tip de studii în timpul actualei pandemii, după ce acestea au fost aprobate de un comitet de etică.

Astfel, începând din luna martie, circa 90 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, care vor fi plătiţi să participe, vor fi injectaţi în condiţii sigure şi controlate pentru a stabili, într-o primă fază, cantitatea minimă de virus necesară pentru a genera infectarea, ceea ce va permite ulterior testarea vaccinurilor şi a medicamentelor.

Tulpina virusului cu care vor fi injectaţi iniţial voluntarii, aflaţi în proces de selectare, va fi cea care circulă în Regatul Unit din martie 2020 şi care s-a dovedit a reprezenta un risc scăzut pentru adulţii tineri şi sănătoşi, se menţionează în comunicatul citat.

Studiile în care persoane sănătoase sunt infectate intenţionat - în loc să se aştepte o contagiere în mod natural, aşa cum s-a procedat până acum în dezvoltarea vaccinurilor anticoronavirus - se folosesc deja pentru generaţia de vaccinuri şi tratamente împotriva unor boli precum malaria, febra tifoidă, răceala comună, gripa sau Norovirusul (virusul Norwalk, ce reprezintă un grup de virusuri care cauzează apariţia gastroenteritei acute - n.r.)

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: