Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președinta CE, Ursula von der…

Președinta CE, Ursula von der Leyen, susține că Federația Rusă nu a solicitat, până acum, autorizarea vaccinului Sputnik V în UE

Federația Rusă nu a solicitat până în prezent Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) autorizarea comercializării vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană (UE), afirmă preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Politico.ue.

Declarațiile președintei UE vin în contextul în care autoritățile ruse au anunțat în luna ianuarie curent că au depus cererea de autorizare la EMA. 

Potrivit sursei citate, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a menționat că „Rusia ar trebui să explice de ce se oferă să vândă milioane de doze din vaccinul său împotriva coronavirusului către alte țări, în timp ce rămâne în urma vaccinării propriilor cetățeni”.

În context, Von der Leyen a declarat că Rusia va trebui să permită inspecțiile site-urilor sale de producție și să prezinte toate datele lor pentru control, ca parte a procesului de aprobare a reglementărilor și a vaccinului rusesc anti-COVID, Sputnik V.

Autoritățile ruse au anunțat la 20 ianuarie, printr-un comunicat de presă, că au „depus înregistrarea şi se aşteaptă ca prima revizuire a documentelor trimise să aibă loc în februarie”. Un purtător de cuvânt al fondului suveran de investiţii a declarat că această cerere a fost depusă la 19 ianuarie la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).