07:00:33 25.04.2024
Stiri

Un partid parlamentar pune CONDIȚII pentru a vota un guvern în frunte cu Mariana Durleșteanu

Actualitate 17.02.2021 08:01 Vizualizări3149 Autor: Ziarul National
Un partid parlamentar pune CONDIȚII pentru a vota un guvern în frunte cu Mariana Durleșteanu


Partidul Democrat (PD) nu va vota nicio candidatură la funcţia de premier, dacă printre susținători se vor număra reprezentanții Partidului „Şor” şi Platforma „Pentru Moldova”, a declarat vicepreședinta formațiunii parlamentare, Monica Babuc.

„Cred că este de la sine înţeles că nu suferim de sindromul Stockholm ca să revenim la cei care au furat miliardul, oricât de nobilă ar fi intenţia şi oricât de bună ar fi candidatura”, a spus ieri-seară Monica Babuc, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

De asemenea, Babuc este suspicioasă în ceea ce o privește pe Mariana Durleșteanu, candidatul PSRM - Partidul „ȘOR” la funcția de prim-ministru: „Atunci când declară că nu a știut că pentru candidatura ei au semnat şi cei din Partidul „ŞOR” - ori nu este adevărat, ori ridică dubii referitoare la seriozitatea unui candidat şi nu cunoaşte forţele politice care o susţin”.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, prezent în platoul TVR Moldova, a declarat că R. Moldova are nevoie de anticipate pentru a curăța Parlamentul. „Opţiunea PAS sunt alegerile anticipate. Cei care formează acum majoritatea parlamentară constituie 55 de parlamentari, care nu pot guverna. După coalizarea PSRM cu Şor şi votarea unor legi neconstituţionale, PSRM a devenit un partid oligarhic, pentru că s-au aliat cu hoţii de miliarde”, a spus Sergiu Litvinenco.

La rândul său, deputatul „Pro Moldova”, Vladimir Cebotari, consideră că nu trebuie inventate interpretări ale Constituţiei. „De la aceste ambiţii politice nu se ajunge nicăieri. Suntem o ţară neguvernată şi, dacă va continua aşa, instituţiile vor rămâne nefuncţionale”, a spus Vladimir Cebotari.

Deocamdată, „Pro Moldova” nu a luat o decizie privind susținerea unui candidat la funcția de premier, dar nu vede o problemă să voteze alături de alte fracțiuni, inclusiv la care a făcut referire Monica Babuc. „Vrem să vedem componenţa cabinetului și programul acestuia. Decizia va fi luată indiferent de cine va fi susţinut candidatul. Vom lua decizia fără emoţii legate de un deputat sau altul. Noi nu declinăm şi îndemnăm politicienii şi nu-şi decline responsabilitatea, altfel guvernarea va fi transmisă în nişte mâini ale unor oameni indezirabili”, a punctat Vladimir Cebotari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md