10:26:42 28.03.2024
Stiri

Un analist investițional la o bancă americană din Londra DESFIINȚEAZĂ „profesionalismul” Marianei Durleșteanu: „Dacă mesajul a fost scris chiar de doamna Durleșteanu, atunci ar fi mai bine să se RETRAGĂ”

Actualitate 17.02.2021 08:54 Vizualizări11947 Autor: Ziarul National
Un analist investițional la o bancă americană din Londra DESFIINȚEAZĂ „profesionalismul” Marianei Durleșteanu: „Dacă mesajul a fost scris chiar de doamna Durleșteanu, atunci ar fi mai bine să se RETRAGĂ”


Moldoveanul Dumitru Vicol, analist investițional la o bancă americană din Londra, Marea Britanie, a luat la puricat mesajul Marianei Durleșteanu, candidatul PSRM – Partidul „ȘOR” la funcția de premier, prin care anunță că, în iunie 2021, R. Moldova ar putea întra în colaps financiar. Acesta susține că, dacă într-adevăr Mariana Durleșteanu a scris mesajul respectiv, atunci ar fi mai bine să se retragă.

„Cifrele nu se pupă cu CV-ul. Cariera Marianei Durleșteanu este impresionantă. Lăsând aspectul politic la o parte, poate chiar și eu mi-aș dori să am un așa CV impresionant în vreo 10-15 ani. Totuși, cariera sa deloc nu se aliniază cu cifrele pe care le scrie. Eu voi presupune că cifrele au fost desenate nu la Londra sau la București, ci la Orhei sau pe strada Serghei Lazo 25 în Chișinău”, a scris acesta pe Facebook.

Citește și: Mariana Durleșteanu SPARGE tăcerea și îi spune Maiei Sandu ce trebuie să facă pentru depășirea CRIZEI politice. Candidatul PSRM – Partidul „ȘOR” la funcția de premier susține că R. Moldova riscă să intre în COLAPS financiar

Potrivit lui Vicol, o descreștere economică de 14% în 2021, așa cum menționează Mariana Durleșteanu în postarea sa, e puțin probabilă. „Așa ceva e posibil doar dacă avem un război sau o devalorizare masivă a leului. Totuși, luând în considerație că economia Ucrainei s-a micșorat cu 9,8% în 2015 pe timp de război, iar PIB-ul Moldovei s-a micșorat cu 6,5% în 1998, atunci când leul s-a depreciat enorm, eu încă am dubii că economia Moldovei se poate contracta cu minimum 14%”.

CITIȚI și DOC // DECLARAȚIE: „Durleșteanu NU poate fi înaintată ca prim-ministru”. Cum scoteau la privatizare Greceanîi, Dodon și Durleșteanu compania „Air Moldova” și hotelul „Codru” în anul 2008

De asemenea, acesta s-a referit și la afirmația potrivit căreia deficitul bugetar va fi în luna iunie nu de 14 miliarde de lei, ci de 28 de miliarde de lei sau 13% din PIB.

Citește și: Guvernul Durleșteanu, pe care încearcă să-l învestească majoritatea PSRM – Partidul „ȘOR”, urmează să activeze DOI ani, până la alegerile parlamentare ordinare. Candidatul-SURPRIZĂ pentru funcția de vicepremier pentru Reintegrare

„Eu am impresia că nicio descreștere economică de 14% în 2021 nu ar avea cum să ducă deficitul bugetar la peste 13% din PIB. În Ministerul Finanțelor sunt profesioniști, care știu cum să gestioneze finanțele publice în caz de criză. Ei pur și simplu vor tăia din cheltuielile neesențiale care vor afecta creșterea economică, dar nici nu vor lăsa deficitul să crească la 13%”.

Citește și: Un fost vicepreședinte al Curții de Conturi enumeră „păcatele” Marianei Durleșteanu, candidata socialiștilor la funcția de premier, pe când aceasta lucra la Guvern: „Lista fraudelor poate fi prelungită”

Analistul investițional spune că nu ține nici argumentul potrivit căruia un guvern sprijinit de PSRM – Partidul „ȘOR” ar putea să semneze un program cu FMI. „Un program cu FMI e aproape imposibil pentru un guvern susținut de Șor. Recent, misiunea FMI în Ucraina s-a încheiat fără mare succes, pentru că au fost înregistrate câteva regrese pe reforme structurale. Dacă FMI-ul își arată reticența față de Ucraina, bebelușul preferat al partenerilor din Vest, atunci imaginați-vă ce impresie vor avea despre un guvern susținut de Șor.

Citește și: S-au găsit VOTURILE necesare pentru Guvernul Marianei Durleșteanu. „Suntem gata să semnăm în favoarea desemnării ei în calitate de candidat la funcția de prim-ministru al R. Moldova”

În concluzie, mesajul nu pare a fi scris de către persoana care are o carieră atât de impresionantă, ci pare a fi o combinație dintre propagandă și sabotaj economic din partea oamenilor nocivi ca Țîrdea. Totuși, dacă mesajul a fost scris chiar de doamna Durleșteanu, atunci ar fi mai bine să se retragă”, a conchis sursa citată.

Amintim că deputații PSRM, cei ai Partidului „ȘOR”, dar și neafiliații Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Oleinic (54 de parlamentari) au semnat Declarația privind constituirea majorității parlamentare pentru susținerea candidatului Mariana Durleșteanu. Documentul a fost prezentat în cadrul consultărilor de joia trecută cu fracțiunile parlamentare, președintelui Maia Sandu. De partea cealaltă, șeful statului nu a ținut cont de constituirea acestei majorități parlamentare, pe motiv că printre semnatari sunt transfugi, persoane răpite și persoane implicate în furtul miliardului.



Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md