11:16:12 24.04.2024
Stiri

Bani pentru servicii care aduc moartea la Hâncești: Doi inși care se prefăceau că repară centrale termice riscă până la șase ani de închisoare, după moartea a trei tineri

Actualitate 17.02.2021 10:57 Vizualizări1057 Autor: Ziarul National
Bani pentru servicii care aduc moartea la Hâncești: Doi inși care se prefăceau că repară centrale termice riscă până la șase ani de închisoare, după moartea a trei tineri
Poză simbol


Au venit să repare centrala termică pe gaz într-o locuință din orașul Hâncești și le-au spus proprietarilor că pot s-o folosească fără nicio grijă. Serviciile „meșterilor”, însă, i-a costat pe proprietari moartea a trei tineri.

Procuratura raionului Hâncești anunță că a transmis în judecată cauza penală care-i inclupă pe un lăcătuș-reglator și un meșter necalificat, ambii fiind acuzați de lipsirea de viață din imprudență a trei persoane.

Procurorii susțin că cei doi au mers, în luna octombrie 2019, într-o locuință din orașul Hâncești pentru a verifica funcționalitatea centralei termice pe gaz, instalată anterior de către o persoană neautorizată. Lăcătușul le-a spus proprietarilor că pot să folosească centrala, deși ar fi știut că nu este în regulă.

Mai exact, lăcătușul cunoștea despre faptul că nu au fost efectuate lucrări de ermetizare corespunzătoare a sistemului de evacuare a gazelor, un adevărat pericol pentru viața și sănătatea persoanelor.

La scurt timp, pe 15 și 16 octombrie 2019, în casă s-a format o concentrație mare de monoxid de carbon, iar doi tineri de 24 și 25 de ani și o fată de 21 de ani au fost găsiți fără suflare în interiorul locuinței.

Rezultatele rapoartelor de expertiză dispuse de procurori pe acest caz au arătat că decesul victimelor a survenit din cauza intoxicației cu o doză mortală de monoxid de carbon.

Inculpații cu vârstele de 36 și 42 de ani nu-și recunosc vina.

Acuzatorii informează că cei doi au mai fost în conflict cu legea, fiind anterior judecați și condamnați la pedepse neprivative de libertate - unul pentru conducerea mașinii în stare avansată de ebrietate, iar celălalt pentru fabricarea, procurarea și păstrarea ilegală a drogurilor.

Dacă vor fi găsiți vinovați, inșii riscă până la 6 ani de închisoare.

Oamenii legii atenționează cetățenii care utilizează centrale termice pe gaz pentru încălzirea locuințelor să apeleze doar la specialiști autorizați pentru instalarea și utilizarea acestora, evitând astfel posibile tragedii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md