15:38:26 23.04.2024
Stiri

Ministrul în exercițiu al Justiției, NEMULȚUMIT de faptul că Maia Sandu a întors în Parlament strategia de reformare a justiției: „Mă bucur că avem o republică parlamentară”

Actualitate 17.02.2021 14:14 Vizualizări1262 Autor: Ziarul National
Ministrul în exercițiu al Justiției, NEMULȚUMIT de faptul că Maia Sandu a întors în Parlament strategia de reformare a justiției: „Mă bucur că avem o republică parlamentară”


Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, fost consilier al socialistei Zinaida Greeceanîi, o acuză pe Maia Sandu de „iresponsabilitate”, după ce șeful statului a decis să întoarcă Parlamentului Legea nr. 204 din 26 noiembrie 2020 pentru aprobarea Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.

Nagacevschi arată, într-un comentariu pe rețelele de socializare, că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a recomendat, pe 26 ianuarie curent, implementarea strategia și Planul de acțiuni promovat de Ministerul Justiției pe care îl conduce, „cu evaluarea la final a judecătorilor și procurorilor”.

CITIȚI și DISCURS // Ministrul Fadei Nagacevschi, fostul consilier al socialistei Zinaida Greceanîi, PLEDOARIE pentru limba rusă la CC: „Când intram în magazin și încercam să vorbesc în limba română, deja simțeam anumite elemente provocatoare”

„Azi președintele a restituit aceste documente Parlamentului. Această acțiune iresponsabilă va afecta cu certitudine imaginea R. Moldova. Sunt convins că Parlamentul va da dovadă de responsabilitate, spre deosebire de președinte. Mă bucur că avem o republică parlamentară”, a scris Nagacevschi pe Facebook.

Amintim că șeful statului a declarat că strategia propusă în forma actuală „nu poate atinge scopurile declarate fără câteva elemente-cheie”. Printre acestea se numără implementarea mecanismului de evaluare externă a judecătorilor, demararea unei reforme viabile în sistemul organelor anticorupție, asigurarea verificării efective a declarațiilor de avere și interese a judecătorilor și procurorilor, elaborarea și promovarea proiectului de lege pentru modificarea Constituției pentru a permite confiscarea averii pe care funcționarii publici și demnitarii nu o pot justifica etc.

„Solicit Parlamentului să includă aceste acțiuni în strategie. Nu ne mai permitem să aprobăm Strategii care arată bine pe hârtie, dar nu aduc schimbări reale în justiție”, și-a argumentat Maia Sandu decizia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md