12:48:04 23.04.2024
Stiri

Jurnaliștii din R. Moldova, VACCINAȚI contra COVID-19 în mod PRIORITAR

Actualitate 17.02.2021 14:29 Vizualizări766 Autor: Ziarul National
Jurnaliștii din R. Moldova, VACCINAȚI contra COVID-19 în mod PRIORITAR


Jurnaliștii din R. Moldova vor fi vaccinați în mod prioritar la etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, de rând cu polițiștii, angajații ministerelor, dar și cei ai Președinției, susține Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), într-un răspuns oferit portalului Media Azi.

Potrivit reprezentanții MSMPS, vaccinarea va avea loc în funcție de stocurile disponibile de vaccin, iar campania națională de vaccinare se va derula în trei etape, pentru că necesitatea și cererea de vaccin „depășește disponibilitatea acestuia la nivel global, din cauza producerii insuficiente și a cererii mari”.

MSMPS precizează că la prima etapă vor fi vaccinați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, pentru că locul de muncă a personalului medical este catalogat la „categoria de risc foarte înalt”. Profesioniștii din domeniul mass-media vor fi vaccinați în ordine prioritară, la etapa a doua de vaccinare.

„Având în vedere faptul că reporterii, cameramanii, moderatorii îndeplinesc sarcini cu contact strâns și frecvent cu publicul larg, dar care nu necesită contact cu persoane cunoscute sau suspectate de a fi activ infectate cu virusul responsabil de COVID-19, vaccinarea acestei categorii de populație se va efectua în mod prioritar la etapa a II-a, de comun cu angajații structurilor de menținere și asigurarea ordinii publice, apărării și securității statului inclusiv ambasade, Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestor instituții, agenții, organizații sindicale, autorități publice locale și lucrătorii sistemului penitenciar”, a explicat secretara de stat pe domeniul Sănătății, Tatiana Zatîc.

Astfel, în conformitate cu Planul național de imunizare anti-COVID-19, vaccinarea va derula în felul următor:

Etapa I de disponibilitate foarte limitată a vaccinului (vaccinarea se va efectua la 1-10% din populația totală) pentru distribuția inițială;

Etapa II, pe măsură ce oferta de vaccin crește, dar disponibilitatea rămâne limitată (vaccinarea se va efectua la 11-20% din populația totală a țării);

Etapa III, când oferta de vaccin atinge o disponibilitate moderată (vaccinarea se va efectua la 21-50% din populația totală a țării) și vaccinarea altor categorii din populația generală, care nu au fost acoperite anterior.

La începutul lunii februarie, reprezentanții Partidului „Șor” din Parlament au propus ca și ziariștii să fie vaccinați în mod prioritar împotriva COVID-19. „Jurnaliștii, alături de polițiști, alături de medici, se aflau în prima linie și își făceau datoria”, invoca drept argument deputatul Igor Himici, într-un briefing de presă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md