18:57:03 28.03.2024
Stiri

Andrei Năstase, întâlnire de URGENȚĂ cu Dereck J. Hogan. Liderul Platformei „DA” i-a explicat diplomatului de ce revendică funcția de PREMIER: „Unii politicieni sunt preocupați de interesele partinice și electorale”

Actualitate 17.02.2021 14:42 Vizualizări2215 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase, întâlnire de URGENȚĂ cu Dereck J. Hogan. Liderul Platformei „DA” i-a explicat diplomatului de ce revendică funcția de PREMIER: „Unii politicieni sunt preocupați de interesele partinice și electorale”


Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, insistă să preia conducerea unui guvern anticriză, care să pregătească R. Moldova de alegeri parlamentare anticipate. Mesajul i-a fost comunicat astăzi Ambasadorului SUA în R. Moldova, Dereck J.Hogan, care a venit la sediul partidului parlamentar.

„Printre subiectele discutate a fost declarația de intenție a Platformei „DA” privind asumarea unui guvern interimar și posibilitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate”, se arată în comunicatul formațiunii.

„Platforma „Demnitate și Adevăr” consideră ca fiind imperios necesară investirea unui guvern anticriză, de profil european, capabil să rezolve problemele stringente ale oamenilor. Andrei Năstase a reiterat că R. Moldova are nevoie de un guvern plenipotențiar pentru a relua asistența financiară externă. În lipsa unui guvern cu atribuții depline, este imposibilă și indexarea pensiilor, acordarea sprijinului financiar fermierilor, procurarea vaccinului anti-COVID, în schimb se vor înteți delapidările din fondurile publice, furturile proprietății de stat și contrabanda”.

De asemenea, Năstase a afirmat că asumarea guvernării de către Platforma „DA” a apărut în contextul pericolului învestirii unui guvern Șor-Dodon. „Soluția Platformei „DA” este orientată spre a nu admite instalarea unui guvern al majorității parlamentare PSRM-Șor și, totodată, evitarea haosului, a blocajului constituțional, determinate de acțiunile unor politicieni preocupați de interesele partinice și electorale, străini de interesele și nevoile R. Moldova și ale oamenilor. Oferta Platformei „DA” de constituire a unui guvern minoritar anticriză este adresată forțelor politice democratice și proeuropene din Parlament și din afara acestuia”, se mai arată în comunicatul de presă.

De partea cealaltă, Ambasadorul Dereck J.Hogan, potrivit sursei citate, a menționat că „rezolvarea situației politice actuale trebuie să se producă în strictă conformitate cu Constituția R. Moldova și în interesul suprem al cetățenilor. „Domnia sa a subliniat că soluția actualei crize este în dialogul dintre actorii politici”, conchide sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md