08:59:30 29.03.2024
Stiri

Șeful adjunct de la Penitenciare, plasat în AREST preventiv pentru 15 zile: Bănuit că ar fi făcut pare din schema prin care mii de moldoveni au rămas fără banii de pe cardurile bancare

Actualitate 17.02.2021 16:27 Vizualizări1227 Autor: Ziarul National
Șeful adjunct de la Penitenciare, plasat în AREST preventiv pentru 15 zile: Bănuit că ar fi făcut pare din schema prin care mii de moldoveni au rămas fără banii de pe cardurile bancare


Șeful adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 15 zile.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis astăzi parțial demersul procurorilor în privința plasării în arest preventiv al directorului adjunct de la ANP, acuzatorii solicitând 30 de zile de arest preventiv pe numele lui Demcenco.

„După studierea încheierii judecătorești, procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea contestării la Curtea de Apel a termenului stabilit de plasare în arest preventiv”, a declarat Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al PCCOCS.

CITIȚI și Șeful adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, plasat în AREST preventiv: Riscă până la opt ani de închisoare pentru implicare în schema criminală care vizează sustragerea a MILIOANE de lei de pe cardurile bancare ale moldovenilor

Demcenco, reținut luni cu suportul Serviciului de Informații și Securitate și Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției al MAI, este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale.

Mai exact, oficialul de la ANP este suspectat că ar avea legături cu schema de escrocherie în care era implicat colonelul de justiție Viorel Perciun, șeful Penitenciarului Nr.18 Brănești, care a făcut mii de victime printre cetățenii R. Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat, Demnecnco riscă închisoare de la 3 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md