Se schimbă regulile la nivel național. Ce măsuri noi au fost introduse de autorități pentru a lupta cu COVID-19

Anticoruptie.md
17/02/2021

Autoritățile introduc de astăzi noi restricții privind lupta împotriva coronvirus și răspândirea acestuia. Măsurile au fost decise, luni de către Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP). Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 15 aprilie.

Astfel, activitatea centrelor comerciale va fi sistată în zilele de week-end, iar piețele comerciale, cu excepție celor agricole, vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă. De asemenea a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în localuri publice, de la 50 la 20 de persoane și se interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor.

La fel, numărul de pasageri în transportul feroviar și rutier trebuie să fie redus la jumătate din capacitatea de îmbarcare și se impune asigurarea unui spațiu de 4 metri pătrați pentru un vizitator în spațiile comerciale închise. Instituțiile de învățământ rămân să funcționeze fără restricții.

Situația epidemiologică prin infecția COVID-19 rămâne a fi nefavorabilă. În săptămâna 6 din 2021, comparativ cu săptămâna 5 din 2021, numărul de cazuri a crescut cu 17.9%. În ultimele 14 zile în 9 teritorii se atestă codul portocaliu (Cahul, Căușeni, Dondușeni, Fălești, Rezina, Rîșcani, Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni), iar în celelalte 29 teritorii se atestă codul roșu de alertă.

În prezent, CNESP menține regimul actual de studii, dar va monitoriza riguros evoluția numărului de infectări, în vederea examinării posibilității de a reveni la regimul online de studii în instiuțiile de învățământ.

Anticoruptie.md
17/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii