Directorul adjunct al ANP, Serghei Demcenco, plasat în arest pentru 15 zile

Mădălin Necșuțu
17/02/2021

Judecătoria Chișinău sediul Ciocana a admis, miercuri, parțial demersul procurorilor PCCOCS în privința plasării în arest preventiv a directorului-adjunct de la Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova, Serghei Demcenco, pentru un termen de 30 de zile. Astfel, magistrații au dispus plasarea acestuia în arest preventiv pentru un termen de 15 zile, de la data reținerii. Demenco este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale care se ocupa cu scheme de furat bani de pe carduri.

După studierea încheierii judecătorești, procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea contestării la Curtea de Apel a termenului stabilit de plasare în arest preventiv.

Demenco a fost reținut de oamenii legii luni dimineață Administrația Naționale a Penitenciarelor (ANP) a emis în aceeași zi o notă informativă prin care menționa că instituția „nu tolerează eventualele implicări ale angajaților în activități neregulamentare, motiv pentru care își reiterează disponibilitatea acordării suportului necesar pentru elucidarea tuturor circumstanțelor”.

Potrivit legii penale, astfel de infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la trei la opt ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani  (articolul 327, alineat (3) din Codul penal).

Mădălin Necșuțu
17/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii