fbpx

Risc pentru beneficiul omenirii? Savanții britanici vor infecta 90 de voluntari pentru a testa medicamente și vaccinuri contra COVID-19

Specialiștii britanici vor infecta 90 de voluntari sănătoși pentru a testa eficiența medicamentelor și vaccinurilor împotriva COVID-19. Regatul Unit este prima țară care derulează un asemenea studiu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Persoanele care urmează să fie infectat au vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Acestea vor fi plătite ca să participe, iar testele vor fi demarate în martie.

Experții își propun să afle cantitatea minimă de virus care poate genera infectarea, transmite presa străină. Potrivit lor, după ce se va stabili acest indicator, voluntarilor bolnavi li se vor administra vaccinuri considerate sigure.

Astfel, oamenii de știință vor identica reacţia imună, fapt care ar urma să ajute la o mai bună dozare a preparatelor şi la accelerarea testărilor medicamentelor respective.

Voluntarii vor fi infectați cu varianta de COVID-19 care circulă în Regatul Unit din martie 2020. Conform specialiștilor, aceasta prezintă un risc scăzut pentru adulții tineri şi sănătoşi.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button