fbpx

Președinția susține că a redus cheltuielile pentru 2021 cu peste două milioane de lei. „Unele recomandări vor fi luate în considerare”

După ce Planul de achiziții al Președinției pentru 2021 a devenit un subiect discutat în spațiul public, reprezentanții instituției au publicat mai multe precizări. Potrivit lor, cheltuielile pentru acesta an sunt mai mici cu peste două milioane de lei, comparativ cu 2020.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Andrei Spînu, secretarul general al Aparatului Președintei, că în 2019 Planul de achiziții prevedea costuri de peste 12 milioane de lei, în 2020 depășea 11 milioane, iar în 2021 este de peste nouă milioane. În același timp, el precizează că „această economie va crește și unele achiziții planificate vor fi amânate/anulate sau se vor realiza la un preț mai mic”.

De asemenea, potrivit lui Spînu, în luna ianuarie 2021, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, cheltuielile Președinției au scăzut cu aproximativ 20%. Funcționarul promite să publice trimestrial cheltuielile lunare în comparație cu anul precedent.

Referindu-se la criticile și opiniile expuse la subiect, Andrei Spînu l-ea mulțumit celor care și-au exprimat părerea și a punctat că de unele idei se va ține cont.

„Vă mulțumesc pentru toate comentariile și opiniile referitoare la acest subiect. Vom continua să lucrăm pentru economia banilor publici și redirecționarea acestora către domeniile unde sunt mai necesari pe timp de criză. Unele dintre recomandări vor fi luate în considerare în procesul de achiziții sau în procesul de rectificare a planului sus menționat”, a conchis oficialul.

Precizăm că, potrivit documentului menționat, în 2021 Președinția ar urma să cheltuie 800.000 de lei pentru bilete de avion,  140.000 de lei pentru deservirea havuzului, 194.000 pentru cumpărarea mobilei, dar și 280.000 de lei vor pentru flori.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button