/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Noile restricții, ignorate? Piețele comerciale au fost azi închise, iar numărul de pasageri trebuia redus la jumătate

missing
17 februarie 2021, ora 18:28

Cu toate restricțiile impuse de autorități, prin centrul Capitalei, am găsit transportul public foarte aglomerat, chiar dacă nu era ora de vârf și în pofida faptului că, de astăzi, numărul de pasageri trebuia să fie redus la jumătate. Cu microbuzele, de exemplu, oamenii circulau ca de obicei. Șoferii, fie că nu au știut că au fost impuse restricții noi, fie că le ignoră conștient, întrucât, după cum spun ei, au venituri mici în ultima perioadă.

Iar în unele cazuri, chiar pasagerii au sărit în apărarea șoferilor, deoarece spun că se grăbesc și nu pot aștepta minute în șir un microbuz mai liber. Nici în troleibuze situația nu este mai bună. Taxatorii ne-au spus că nu reușesc să dirijeze fluxul de oameni.

Nu interveneau nici carabinierii, care se aflau lângă stațiile de așteptare a transportului. În schimb, oamenii ne-au spus că nu cred că restricțiile noi pot schimba situația. Tot de azi, urmau să activeze, conform unui grafic special, și piețele comerciale.

Astfel, cea de pe Calea Basarabiei, spre exemplu, a fost închisă și va activa, până pe 1 martie, doar în zilele de marți, joi și sâmbătă. În schimb, piețele agricole, precum Piața Centrală au rămas deschise. Nu toți cumpărătorii știau, însă, de acest lucru. Nici vânzătorii nu au fost bine informați.

Starea de urgenţă în sănătate publică în Republica Moldova a fost prleungită până pe data de 15 aprilie. Decizia a fost aprobată după ce numărul de cazuri noi de infectare cu Covid-19 a crescut cu 18%, iar pentru 29 de raioane a fost emis cod roșu de alertă.

Astfel, au fost instituite măsuri suplimentare de restricție. De exemplu, a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în unităţile de alimentaţie publică, de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați. De asemenea, în această perioadă se va interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor. În decizia autorităților este menționat și faptul că se menține regimul actual de studii, dar nu se exclude posibilitatea de a reveni la regimul
online.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram