/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

SUA va plăti peste 200 de milioane de dolari Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

missing
17 februarie 2021, ora 19:30

SUA îşi vor îndeplini obligaţia care le revine de a vira până la sfârşitul lui februarie suma de peste 200 de milioane de dolari la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ce au anulat planul lui Donald Trump de retragere din această organizaţie, a anunţat miercuri secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP, dpa şi Reuters.

“Este un pas înainte esenţial în respectarea obligaţiilor noastre financiare” faţă de OMS “şi reflectă angajamentul nostru reînnoit de a face în aşa fel ca ea să beneficieze de susţinerea de care are nevoie pentru a conduce răspunsul mondial împotriva pandemiei”, a declarat şeful diplomaţiei americane în cadrul unei videoconferinţe a Consiliului de Securitate consacrate vaccinării împotriva COVID-19.

Preşedintele american Joe Biden a oprit retragerea ţării sale din OMS la câteva ore după începerea mandatului său. Retragerea a fost pusă în mişcare de predecesorul lui Biden, Donald Trump, anul trecut, şi ar fi devenit oficială în iulie.

O ieşire a SUA din OMS ar fi însemnat pentru agenţia ONU cu sediul la Geneva pierderea celui mai important contributor financiar. Washingtonul furnizează între 400 şi 500 de milioane de dolari pe an la bugetul OMS de aproape trei miliarde de dolari.

SUA au anunţat, de asemenea, recent, că se vor alătura programului COVAX pentru împărţirea vaccinurilor împotriva COVID-19 între ţările bogate şi cele sărace

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram