/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Natalia Gavriliţa: S-ar putea să existe schimbări în componenţa nominală a Cabinetului de miniştri

missing
17 februarie 2021, ora 21:15

Natalia Gavriliţa, candidata desemnată repetat de președinta Maia Sandu, la funcția de prim-ministră, a declarat că componenţa nominală a Cabinetului de miniştri și programul de guvernare ar putea fi modificat. Aceasta susține că modificările ar putea fi în condiţile în care Curtea Constituţională va declara constituţional decretul preşedintelui şi va merge în Parlament să ceară votul de încredere. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către Natalia Gavriliţa în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA.

„S-ar putea să existe schimbări în componenţa Guvernului şi în programul de guvernare, suntem în discuţie cu parteneri politici, experţi, oameni din societate ce ne dau anumite reacţii la program, în baza discuţilor vor fi propuneri şi s-ar putea să schimbăm anumite aspecte ale programului, dar şi componenţa guvernului. Este un proces interactiv, de consultări, voi veni cu componenţa când vom finaliza procesul de consultări”, a spus Natalia Gavriliţa.

Ea spune că schimbările ce ar urma să fie efectuate în componenţa echipei nu au nicio legătură cu informaţiile ce au apărut în spaţiul public cu privire la consilierii preşedintei Maia Sandu.

„Sunt acuzaţii false, mai mult, este o campanie de denigrare a oamenilor din anturajul preşedintelui, a consilierilor prezidenţiali. Spre exemplu, Andrei Spînu este un antreprenor de succes, a crescut o afacere internaţională, averea agonisită nu a fost din funcţii la stat spre deosebire de alţi socialişti milionari, care au căsătorii fictive”, a mai spus Natalia Gavriliţa.

Amintim că pe 16 februarie, CCM a respins cererea PSRM de suspendare a acţiunii decretului privind desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram