‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUn nou record: Prețurile pentru soia cresc în regiune

Un nou record: Prețurile pentru soia cresc în regiune

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

După creșteri record înregistrate în acest sezon, prețurile pentru soia sunt din nou în ascensiune. În Europa, potrivit Agritel, se observă o tendință de majorare a prețurilor pentru toate culturile oleaginoase: ulei de palmier, soia, canola și rapiță.

În Ucraina, săptămâna trecută prețurile pentru soia au crescut brusc, în pofida faptului că o bună parte din culturile cereale au pierdut din preț.

Motivul majorărilor, potrivit Agroportal.ua, sunt atât agricultorii care nu planifică să vândă recolta prea curând, cât și concurența din partea companiilor procesatoare. Stocurile de soia sunt pe sfârșite.

Reprezentanți din Ucraina susțin că prețurile au crescut în ultima săptămână cu aproximativ 11-20 euro per tonă (400-700 grivne) până la data de 15 februarie și se comercializează la moment cu 290-330 euro (10 -11,2 mii grivne) per tonă.

Și pe arena internațională prețurile pentru soia sunt în creștere. În SUA, în pofida prețurilor, cantitatea procesată la fabrici rămâne constantă, iar procesatorii câștigă datorită prețurilor mari de comercializare a uleiului.

Cotații soia și ulei de soia CME, Chicago

Prețurile înregistrate la începutul săptămânii pe piața mondială agricolă, pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›