/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Merg la risc doar ca să se odihnească. Mai mulți moldoveni și-au rezervat foi pentru odihnă la mare

missing
16 februarie 2021, ora 23:26

Merg la risc doar ca să se odihnească. Mai mulți moldoveni și-au rezervat foi pentru odihnă la mare pentru lunile iunie, iulie și august. Agențiile de turism susțin că, în comparație cu anul trecut, numărul turiștilor care își cumpără biletele din timp a crescut cu aproximativ 30 la sută, pentru că oamenii sunt dornici de călătorii. Totodată, reprezentanții agențiilor de turism dau asigurări că, în cazul în care restricțiile vor fi în vigoare și în acea perioadă, ori persoana va avea test pozitiv la noul tip de coronavirus, banii îi vor fi returnați sută la sută.

Cei mai curajoși dintre moldoveni și-au rezervat deja bilete pentru vacanță la mare. Oamenii au obosit să stea acasă, în izolare. Cel puțin, așa explică acest fapt reprezentanții agențiilor de turism din Capitală. Turcia, Bulgaria și Grecia sunt doar câteva dintre destinațiile de vacanță, pentru care au optat moldovenii, în acest an.

Acum, deja avem rezervări din timp. Ele s-au început mult mai târziu decât în mod obișnuit, în acest an.

Deși le este cam frică, oamenii merg la risc și achită biletele pentru vacanța de vară, spune reprezentanta agenției de turism.

„Deja este Turcia, chiar o rezervează, este întrebată, multe hotele deja sunt vândute. Bulgaria este întrebată, Grecia este foarte solicitată în acest an”.

Potrivit consultantei, turiștii din Moldova se împart în două categorii. Sunt oameni care nu se tem, care au fost și anul trecut, chiar și în perioada pandemiei, și când s-au deschis hotarele și sunt oameni care se temeau atunci, posibil se tem și acum, dar totuși cumva s-au familiarizat cu sistemul de lucru.

Pentru cei care se îngrijorează că-și vor pierde banii, în cazul impunerii unor noi restricții, agențiile de turism au un răspuns.

„Aproape toți operatorii întorc 100% din costul turului, în cazul că ați fost confirmat pozitiv la Coronavirus”.

Situația rămâne aceeași și în cazul în care hotarele vor fi închise. O altă consultantă de la agenția de turism susține că cei mai mulți moldoveni, în acest an, optează pentru Turcia, pentru că se tem să rezerve în altă țară.

„Bineînțeles că, din cauza pandemiei, cel mai des adresate întrebări sunt dacă se anulează turul, care sunt penalitățile și câți bani se întorc și, dacă este necesar testul la Covid sau nu”?

Prima perioadă a rezervărilor timpurii este până pe 31 ianuarie. Anume atunci, susține consultanta, sunt cele mai mici prețuri.

Dar nu toți moldovenii sunt gata să meargă la risc și să cumpere bilete la mare atât de devreme. Unii sunt de părere că nu este cazul să se grăbească, chiar dacă prețurile sunt mai mici.

„Acum e foarte instabil să-ți planifici ceva. Nu poți să-ți planifici pe o săptămână înainte, dar nu încă peste hotarele țării”.

„Fiecare deja își asumă riscurile pentru toate rezervările”.

„O să fie fix așa cum a fost și anul trecut, s-a amânat, s-a amânat, s-a schimbat,
numai așa poate să fie”.

Celor care stau, totuși, la îndoială, dacă să rezerve sau nu din timp bilete pentru vacanța de vară, agențiile de turism le dau asigurări că, de fapt, ei nu sunt supuși niciunui risc, deoarece toate riscurile și le asumă anume agențiile de turism.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram