image
Sursa foto: Jurnal.md

Reacția MAEIE după ce ambasadorul rus a participat la un eveniment organizat de structurile nerecunoscute de la Tiraspol

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează solicitarea autorităților de la Chișinău privind abținerea de la participarea diplomaților acreditați în Republica Moldova la activitățile organizate de către structurile nerecunoscute de la Tiraspol „ în scopuri de propagandă și speculații politice”, precizează MAEIE. Reacția vine după ce ambasadorul rus a participat la o conferință on-line organizată de structurile de la Tiraspol.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene solicită misiunilor diplomatice să fie informat concomitent cu Biroul politici de reintegrare despre contactele avute și conținutul discuțiilor purtate cu autoritățile de la Tiraspol, precum și să dezmintă public informațiile eronate și tendențioase care ar putea apare în declarațiile și comunicatele de presă emise de Tiraspol.

„Guvernul Republicii Moldova depune toate eforturile în vederea atingerii unei soluții politice cuprinzătoare şi durabile pentru problema transnistreană având la bază respectarea suveranității, integrității teritoriale în limita frontierelor recunoscute internațional ale Republicii Moldova, cu acordarea unui statut special regiunii transnistrene”, precizează MAEIE.

Evenimentul la care a participat Vasnețov a avut loc în regim on-line, iar în discursul său ambasadorul rus a vorbit despre rolul misiunii de pacificare conduse de Rusia în regiunea din stânga Nistrului. Vasnețov a participat și anul trecut la colegiul așa-numitului minister de externe de la Tiraspol. Și atunci Ministerul de Externe de la Chișinău l-a convocat și le-a cerut diplomaților ruși „să se abțină” de la participarea la evenimentele organizate de administrația separatistă din stânga Nistrului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: