Peste 200 de moldoveni s-au reinfectat cu Covid-19: „Există cazuri, ca pe tot globul pământesc”

Peste 200 de moldoveni s-au infectat cu noul tip de coronavirus repetat. Despre asta a anunțat Ștefan Gheorghiță, șeful Secției supraveghere epidemiologică a gripei și IRVA din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), într-un interviu oferit pentru Ziarul Național, precizând că cele mai multe cazuri de reinfectare au fost înregistrate în rândul locuitorilor din Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

„Conform recomandărilor OMS, cazurile de reinfectări sunt numite repetate și se referă la persoanele care se infectează la o perioadă mai mare de 30 de zile după ce au depășit boala. Cazurile repetate există în mai multe teritorii administrative și ele sunt luate la evidență”, a declarat Gheorghiță.

„Manifestările clinice sunt aceleași ca și prima dată. Sunt cazuri ușoare, sunt cazuri grave. Sunt cazuri diferite, depinde de starea imună a organismului, de vârsta pacientului. Dacă persoana are o vârstă înaintată, boala decurge mai greu”, a mai adăugat Gheorghiță.

Bilanțul cazurilor în țară a ajuns la 171 541, după ce astăzi alți peste 900 de moldoveni au fost testați pozitiv la Covid.

Anterior Ministerul Sănătății anunța că nu au fost înregistrate cazuri de reinfectare în Republica Moldova.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, anunța că a fost infectat cu Covid-19 de două ori, la fel și Pavel Voicu.


Pub