21:58:35 24.04.2024
Stiri

FOTO // O „capsulă a timpului”, descoperită în podeaua unei săli de studii de la UTM: Mesajul scris de niște studenți ai secolului trecut

Actualitate 16.02.2021 10:05 Vizualizări1047 Autor: Ziarul National
FOTO // O „capsulă a timpului”, descoperită în podeaua unei săli de studii de la UTM: Mesajul scris de niște studenți ai secolului trecut


O sticlă în care se afla un mesaj datat din secolul trecut a fost descoperită recent în podeaua unei săli a blocului de studii nr. 9 al Facultății Urbanism și Arhitectură de la Universitatea Tehnică a Moldovei.

„Capsula timpului” a fost descoperită de niște muncitori care făceau reparație în sala de la etajul trei al blocului respectiv.

Sticla a fost desigilată în prezența administrației facultății. Aceasta conținea o scrisoare scrisă de mână în limba rusă, cu litere de tipar, datând din 5 martie 1983, fiind semnată de entuziaștii care au fondat în secolul trecut, din surse proprii, o discotecă în cadrul acestei facultăți, denumită „TOOMM & K” și devenită celebră prin spiritul și cultura muzicală pe care o promova.

Semnatarii mesajului – directorul „TOOMM & K” S. Rotaraș, vicedirectorul A. Pokatilov, DJ V. Cicikailo și tehnicianul de lumini E. Secrier, le-au transmis urmașilor că discoteca „TOOMM & K” a reprezentat pentru generația lor un Univers al muzicii, creat din entuziasmul, la inițiativa și cu mijloacele proprii ale tinerilor.

Autorii au ironizat pe seama faptului că discoteca a fost creată pe baza „economisirii resurselor statului”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md