04:22:29 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Ion Ceban, acuzat de STANDARDE DUBLE. AAPM și APPS: „Vorbiți despre „reguli clare” și „atitudine imparțială”, dar nu ați demontat nicio construcție publicitară care aparține companiei administrate de colegul dvs.”

Actualitate 16.02.2021 16:55 Vizualizări1782 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ion Ceban, acuzat de STANDARDE DUBLE. AAPM și APPS: „Vorbiți despre „reguli clare” și „atitudine imparțială”, dar nu ați demontat nicio construcție publicitară care aparține companiei administrate de colegul dvs.”


Asociația Agențiilor de Publicitate din R. Moldova (AAPM) și Asociația Patronală de Publicitate Stradală (APPS) i-au solicitat primarului general al capitalei, Ion Ceban, să întreprindă urgent măsurile necesare pentru a demonta dispozitivele de publicitate fără autorizații, care sunt amplasate în stațiile de așteptare a transportului public. Apelul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit Asociația Agențiilor de Publicitate din R. Moldova, Ion Ceban aplică standarde duble în privința panourilor publicitare stradale. În acest sens, Asociația de profil îi adresează cinci întrebări edilului capitalei.

„Având în vedere că la baza instalării oricărui dispozitiv publicitar stă pașaportul locului, care se semnează și se coordonează obligatoriu de către funcționarii municipalității.

1.Câte anchete de serviciu au fost întocmite timp de un an de mandat față de funcționarii care au emis autorizații cu încălcarea regulamentului de publicitate în calitate de primar și câți funcționari au fost sancționați pentru încălcări?

Ați vorbit despre construcțiile publicitare care blochează vizibilitatea Catedralei. Dar ea a fost aleasă personal de dvs. de mai multe ori pentru campania electorală.

2.Când ați spus adevărul și când ați trișat: când ați ales personal locațiile pentru plasarea afișelor electorale sau când ați vorbit despre ilegalitatea dispozitivelor?

Vorbiți întotdeauna despre „reguli clare” și „atitudine imparțială” față de toți agenții economici, dar în pofida acestui fapt nu ați demontat nicio construcție publicitară care aparține companiei administrate de colegul dvs.

3. Când se vor aplica regulile clare și pentru compania gestionată de colegului dvs. -la fel ca și pentru alți agenți economici?

Prin proiectul noului regulament, propuneți instalarea dispozitivelor publicitare prin licitații, dar, totodată, nu sunt supuse licitațiilor dispozitivele publicitare instalate în stațiile de așteptare, gestionate de colegul dvs.

4. Dacă optați pentru legalitate și condiții de concurență echitabilă, atunci de ce pe străzile renovate rămân în exclusivitate numai dispozitivele publicitare ale companiei controlate de colegul dvs.?

Dle Ceban, ați numit public antreprenorii „o mafie publicitară”, care vă amenință, inclusiv prin vătămarea fizică.

5. Ați depus o cerere în Procuratura sau cuvintele dvs. sunt doar PR pentru sensibilizarea opiniei publice prin victimizare?”.

Totodată, pentru a aduce domeniul publicității în conformitate cu politica Primăriei Chișinău, promovată pe parcursul anilor 2020-2021, și ținând cont de faptul că principalul argument pentru demontarea și distrugerea dispozitivelor de publicitate a fost motivul că sunt fără autorizații, AAPM și APPS au solicitat primarului general să întreprindă urgent măsurile necesare pentru a demonta dispozitivele de publicitate fără autorizații, amplasate pe stațiile de așteptare a transportului public.

„Ținând cont că primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, de mai multe ori a specificat că toate acțiunile ce țin de demontarea dispozitivelor de publicitate nu favorizează nici un agent economic, venim cu un răspuns de concretizare în vederea existenței neconformităților în procesul de demontare a dispozitivelor publicitare, care au fost evitate în procesul de demontare”, se specifică în textul solicitării.

De asemenea, AAPM și APPS au informat că pe stațiile de transport public sunt instalate dispozitive publicitare, care sunt cu autorizația expirată de mai mult de 5 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md