12:33:46 19.04.2024
Stiri

DECIZIE: Jaguar va fabrica doar mașini electrice în cel mult cinci ani. Producătorul anunță investiții masive în noua tehnologie

Actualitate 16.02.2021 19:30 Vizualizări854 Autor: Ziarul National
DECIZIE: Jaguar va fabrica doar mașini electrice în cel mult cinci ani. Producătorul anunță investiții masive în noua tehnologie


Marca Jaguar, fabricată de Land Rover Jaguar, va fi complet electrică până în 2025, a anunțat producătorul auto. În plus, acesta anunță investiții anuale de 2,5 miliarde lire sterline, în noua tehnologie.

Compania va lansa modele electrice ale întregii sale linii Jaguar și Land Rover până în 2030, susțin reprezentanții constructorului, citați de BBC.

Firma a declarat că va menține deschise toate cele trei fabrici britanice, ca parte a noii sale strategii.

Compania intenționează să cheltuiască aproximativ 2,5 miliarde de lire sterline pe an pentru noua tehnologie pentru mașinile sale.

Mașinile pe motorină și benzină nu vor mai fi comercializate

La fel ca alți producători, este presată să reducă emisiile de CO2 din flota sa, conform noilor reglementări ce vor intra în vigoare în Europa și în alte părți ale lumii. În același timp, vânzările de mașini echipate cu motoare pe motorină – care produc în general mai puțin CO2 decât cele pe benzină – au scăzut.

Pe termen lung, guvernul britanic vrea să nu mai permită vânzarea mașinilor pe benzină și diesel, din 2030. Guvernele din alte țări se îndreaptă în aceeași direcție generală.

Problema este că în prezent costă mai mult să proiectezi și să construiaști modele electrice decât convenționale, ceea ce înseamnă că în prezent este greu să obții profit din acestea. Producătorii mai mari pot investi acum cu speranța de a beneficia de economii de scară largă, mai târziu.

De asemenea, Land Rover Jaguar a anunțat că va investi în tehnologia pilelor de combustibil cu hidrogen. Celulele de combustibil furnizează energie electrică, fără a produce emisii de evacuare – apa este singurul produs secundar.

Schimbare determinată de presiunea ecologică internațională

Secretarul britanic pentru transporturi, Grant Shapps, a declarat că anunțul este „un pas uriaș pentru producția auto britanică”.

Producătorii de automobile sunt supuși presiunii pentru a îndeplini cerințele stricte de emisii de carbon din Europa și China, precum și cererea clienților de mașini electrice de înaltă performanță, cu un aer de lux sau performanță.

Marca de mașini de lux Bentley Motors, deținută de Volkswagen din Germania, a declarat în noiembrie că gama sa va fi complet electrică până în 2030, iar luna trecută General Motors a declarat că intenționează să aibă o linie de emisii zero de țevi de evacuare până în 2035.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md