fbpx

Bunuri în valoare de 10 milioane de lei, sechestrate de ARBI într-o săptămână

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 10 milioane de lei, pe parcursul săptămânii precedente. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate în cadrul a patru cauze penale, pornite pe fapte de delapidare, escrocherie şi trafic de persoane.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe acţiuni în valoare de peste 4 milioane de lei, 2 capitaluri sociale în valoare de 5,6 mii de lei, patru construcţii nelocative, evaluate la preţul de aproximativ 5 milioane de lei, patru conturi bancare – 166 de mii de lei, un automobil de circa 378 de mii de lei şi cinci terenuri agricole în valoare de 250 de mii de lei. Suma totală a bunurilor indisponibilizate depăşeşte 10 milioane de lei.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a elaborat opt note analitice pe marginea profilurilor a 34 de subiecţi, a emis 10 avize consultative privind evaluarea unui imobil şi a nouă arme de foc. În prezent, în procedura ARBI se află 77 de delegaţii ale procurorilor pe 55 de cauze penale, în privinţa a 203 persoane.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button