fbpx

foto | Sute de vânzători din Bălți, nemulțumiți de decizia CNESP. Aceștia amenință cu proteste

Sute de vânzători din municipiul Bălți sunt nemulțumiți de noile restricții impuse de Comisia naţională extraordinară de sănătate publică. Aceștia spun că, din cauza noilor reguli, urmează să rămână fără resurse financiare suficiente pentru a-și întreține familiile. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Comercianții se plâng că au acumulat datorii mari din cauza vânzărilor scăzute, scrie nordnews.md.

„Uitați-vă câți oameni sunt în piață. Noi stăm zile întregi fără pocin. Nu este lume deloc, cum noi să lucrăm? Noi plătim pentru fondul social, pentru loc la piață, polița, impozite, totul achităm, dar cu ce să trăim?”

Foto: nordnews.md

„Acest lucru nu este normal, noi trebuie să ne întreținem familia și așa nu este de lucru, dar stăm, măcar ceva să vindem. Nimeni nu se gândește la oamenii de rând, stăm toată ziua în frig pe betonul acesta, dar nimeni nu-și bate capul de noi. Noi avem așa datorii mari că nici nu vă puteți imagina”, au adăugat comercianții.

Amintim că, începând cu data de 17 februarie, se restricționează și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Totodată, a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în unităţile de alimentaţie publică, de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați. Prezența spectatorilor în incinta cinematografelor rămâne interzisă. De asemenea, în această perioadă se va interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor.

CNESP a decis și limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și interraional – la 50% din capacitatea de îmbarcare. Agenții economici care activează în spații închise vor trebui să asigure aflarea concomitentă în interior a consumatorilor, în baza normativului un vizitator/4m2 de suprafață comercială liberă, suprafața disponibilă fără echipamente comerciale.

Foto: nordnews.md

Articole asemănătoare

Back to top button