fbpx

doc | O companie afiliată unui fost șef al SPPS a devenit proprietara unuia dintre cele mai mari centre comerciale din Republica Moldova

Compania „Golimp Art” SRL, administrată de fostul director interimar al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) Anatolie Golea, este, din septembrie 2020, noua proprietară a terenului și a clădirilor centrului comercial și de agrement „Megapolis Mall” din capitală. Firma familiei fostului funcționar este și proprietara rețelei de magazine Azart Outlet.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Societatea cu răspundere limitată „Golimp Art” a fost fondată pe 15 februarie 2018, iar în calitate de administrator al companiei figurează fostul șef al SPPS Anatolie Golea. Fondatoarea companiei este Olga Bordei, care este sora fostului șef interimar al SPPS.

Foto: zdg.md

Potrivit zdg.md, care citează datele cadastrale, dreptul de proprietate asupra clădirii și terenurilor aferente centrului comercial „Megapolis Mall” a fost obținut de firma familiei Golea pe 14 septembrie 2020, în urma unui contract de vânzare-cumpărare, iar ulterior, pe 8 decembrie 2020, bunurile imobile au fost ipotecate pentru un credit de la Banca Comercială Victoriabank în valoare de 51,9 milioane de lei.

Anatolie Golea a fost numit director interimar al SPPS în decembrie 2016, la propunerea primului ministru de atunci, Pavel Filip. Acesta a demisionat de la SPPS în iunie 2019, fiind înlocuit cu Iaroslav Martin.

Golea: „Clădirea este cumpărată prin creditare”

Sursa citată l-a contactat pe ex-directorul interimar al SPPS, Anatolie Golea, pentru a afla de unde a avut banii necesari achiziționării clădirii centrului comercial „Megapolis mall”, precum și terenurile aferente acesteia. Golea a comunicat că firma pe care o administrează a cumpărat imobilul prin creditare și că mai multe detalii nu poate oferi. Ulterior, acesta a deconectat apelul.

Soția și sora mea sunt proprietarele întreprinderii pe care eu o gestionez. Clădirea este cumpărată prin creditare. Mai multe informații nu vă pot oferi”, a spus Golea pentru zdg.md.

Ce indică fostul șef de la SPPS în declarația de avere

Anatolie Golea indică în declarația sa de avere și interese personale pentru 2019, depusă la demisia din funcția de director interimar al SPPS, că a obținut pe parcursul anului 2019 venituri din salariu de la SPPS în valoare de 138,6 mii de lei. Totodată, Golea indica și venituri din salariul de la „Golimp Art” în valoare de 17,5 mii de lei, pecum și un salariu de 28 de mii lei de la „Angolta” SRL. De asemenea, Golea a mai obținut venituri în valoare de 18 000 mii lei de la „Assorti Look” SRL. Ambele companii sunt fondate și administrate de Tatiana Golea, soția fostului șef interimar al SPPS.

Tot în declarația sa de avere, Golea indică faptul că a obținut venituri în valoare de 135,9 mii de lei din indemnizația la eliberare de la SPPS, precum și o altă indemnizație de la această instituție în valoare de 32 500 mii lei. Golea indică că a obținut venituri în valoare de 36.600 de lei din pensia de la Casa națională de Asigurări Sociale (CNAS).

De asemenea, în declarația sa de avere, Golea indică și patru credite contractate de la Mobiasbanca.

Citește materialul integral pe zdg.md.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button