/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Chișinăuienii care au văzut cafeneaua de pe Negruzzi în flăcări cred că a fost incendiată intenționat

16 februarie 2021, ora 20:56

Incendiu puternic în Capitală! O stație de așteptare de pe strada Constantin Negruzzi, dar și cafeneaua de alături, au ars ca o torță, în jurul orei 6 dimineața. La locul incendiului s-au deplasat trei echipaje de salvatori și pompieri, care au reușit să stingă flăcările în decurs de o oră. Potrivit Inspectoratului Național pentru Situții Urgente, nimeni nu a avut de suferi în urma acestui incident.

Aceste imagini au fost publicate de un martor ocular, pe una dintre rețelele de socializare. În filmuleț se vede cum, atât stația de așteptare a transportului public, cât și magazinul din preajmă, sunt cuprinse de flăcări.

Stația de așteptare de pe strada Constantin Negruzzi dar și cafeneaua de alături au ars până în temelie, în această dimineața. Tot ce se afla în interior, s-a făcut scrum.

Mulți dintre cei intervievați de noi s-au arătat convinși de faptul că este vorba despre o incendiere intenționată, deoarece, potrivit lor, nu putea să se producă un scurtcircuit în cafeneaua, care nu activa deja de câțiva ani.

„- Ma indignez, cui i-a amestecat această stație? – Credeți că cineva intenționat a dat foc? – Intenționat. Uitați-vă ce e aici, nu putea, e intenționat”.

„- Oameni fără suflet, e strașnic. – Credeți că cineva intenționat a dat foc? – Da. – De ce așa credeți? – Acolo era o cafenea, o nu știu ce”.

Potrivit ofițerei de presa din cadrul Inspectoratului General pentru Situații Urgente, Liliana Pușcașu, pompierii au luptat cu flăcările, aproximativ o oră.

„La fața locului, au intervenit 3 echipaje ale salvatorilor și pompierilor. Ajunși, angajații au stabilit că arde suprafața de 30 de metri pătrați a unei gherete care nu era funcțională, părăsită”.

Conform declarațiilor făcute pentru TV8 de pretorul Sectorului Centru, Pavel Rusu, încăperea care a fost mistuită de flăcări aparținea unei persoane juridice, cu care era încheiat un contract pentru 20 de ani, iar în luna iunie a anului curent, contractul urma să expire.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram