vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO: Soluțiile Bayer ce vin să aducă plus valoare fermierilor care cultivă rapiță

VIDEO: Soluțiile Bayer ce vin să aducă plus valoare fermierilor care cultivă rapiță

Recomandate

După un an problematic, precipitațiile căzute și prețurile de pe piață dau mari speranțe fermierilor. Cu ajutorul experților Bayer, anul 2021 poate deveni un sezon de succes pentru cultura rapiță.

Elementele tehnologice, hibrizii de o performanță deosebită – Dekalb, soluțiile integrate, dar și ghidarea specialiștilor vă vor ajuta să valorificați potențialul acestei culturi la maxim posibil.

În cadrul Bayer Expert Forum, unul dintre cele mai importante evenimente din zonă dedicate culturii de rapiță, experții Bayer au oferit mai multe recomandări fermierilor, dar și prezentat inovațiile ce vor oferi un plus valoare substanțial producătorilor.

Principalele produse Bayer, disponibile fermierilor din Moldova în acest sezon:

  • Tilmor– fungicid performant ( eficient în combaterea Phoma sp, și făinării) combinat cu acțiunea de regulator de creștere (stimulează ramificarea plantei de rapiță și uniformizează înflorirea culturii ( aplicare la 15-20 cm înălțimea plantei);;
  • Propulse – fungicid innovator cu aplicare în perioada de înflorire la rapită pentru prevenirea celei mai periculoase boli la rapiță (Sclerotinia și altele), cu adaos de producție de până la 500-700 kg la rapiță.
  • Decis F-luxx – un peritroid de ultimă generație ce conține în formularea sa adjuvant și umectant pentru o eficacitate mai bună în culturile cu strat ceros mai abundent, cum ar fi rapița.

Pentru fermierii din țară este disponibil produsul Biscaya, admis spre utilizare până la finele anului 2021. Biscaya este un insecticid revoluționar pentru combaterea dăunătorilor la rapiță, grâu, orz, ovăz și cartof.

Schemă de protecție Bayer pentru cultura de rapiță:

În Republica Moldova, echipa Bayer include 4 specialiști, dar și distribuitori oficiali ce vin să răspundă necesităților fermierilor.

Produsele Bayer aduc plus valoare fermierilor, lucru confirmat și de Laurențiu Sarcină, fermierul din județul Timiș România, care a aplicat fungicidul Propulse, obținând un spor de recoltă de 500 kilograme per hectar chiar și în condiții de secetă, care sunt mai puțin favorabile pentru dezvoltarea bolilor.

Pentru a afla mai multe despre experiența acestuia și recomandările experților Bayer, vizionați următorul video:

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale