vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCU Advice&Consulting plantezi calitate și recoltezi calitate

CU Advice&Consulting plantezi calitate și recoltezi calitate

Recomandate

Plantațiile multianuale reprezintă proiecte complexe ce necesită o analiză și implementarea diverselor componente ale acesteia: sistemul de susținere și acoperire, sistemul de irirgare și, nu în ultimul rând, materialul săditor.

Alegerea materialului săditor care urmează a fi plantat, este probabil unul dintre momentele cele mai importante, deoarece acest factor va determina recolta: plantele sunt cele care dau viață fructelor.

Alegerea corectă a plantelor este fundamentală pentru succesul unei plantații multianuale, iar factorii principali ce trebuie luați în calcul sunt caracteristicile pedoclimatice și cerințele peței de desfacere: terenul care ne indică ceea ce putem cultiva, apa ce ne determină cum putem hrăni aceste plante și cumpărătorul – care dorește să consume.

Advice&Consulting ajută producătorii în analiza factorilor ce determină calitatea noii plantații și în alegerea materialului săditor, protejând noua plantație de riscuri și asigurând astfel cele mai bune condiții de start. Plantele sunt cultivate conform protocoalelor certificate și îndeplinesc cerințele stabilite de reglementările europene pentru comercializare și anume:

  • CATEGORIA C.A.C: acronim care înseamnă „conformitate agricolă comunitară”. Acestea sunt garantate de pepinieră și declarate libere de dăunători considerați a fi de carantină pentru Uniunea Europeană și de cei mai semnificativi dăunători PNRSV și PDV.

Garanția este atestată de două documente care însoțesc materialul: Pașaportul plantelor și documentul de comercializare.

  • CERTIFICAT V.F. VIRUS FREE și V.T. VIRUS TESTAT: este cel mai înalt nivel de calificare, rezultatul unei scheme foarte rigide de producție și control. Pe lângă garanțiile fitosanitare, acest material oferă și garanții genetice precise, asigurând anumite caracteristici varietale stabile în timp.

Certificarea este atestată de prezența pe plantele individuale sau pe ciorchinii de altoi și portaltoi a unei etichete de certificat de culoare albastră care acționează și ca pașaport de plantă și arată, pe lângă numele soiului și portaltoiul, Categoria CERTIFICAT și starea de sănătate VIRUS FREE sau VIRUS CONTROLLED.

Această formulare garantează absența nu numai a paraziților și bolilor prevăzute pentru categoria C.A.C., ci și scutirea de boli infecțioase transmisibile prin altoire sau dobândite în timpul dezvoltării în pepinieră.

A avea încredere în Advice&Consulting înseamnă a avea siguranța de a cumpăra un produs care a fost selectat anterior de către agronomii competenți ca fiind materialul săditor cu cele mai înalte standarde de calitate.

Departamentul tehnic verifică în mod regulat creșterea plantelor și îndeplinirea cerințelor acestora: o bună înălțime  și ramificație, prezența mugurilor florali și un sistem radicular dezvoltat.

Apoi, este necesar să se facă o alegere strategică a soiurilor pentru a extinde calendarul recoltei și pentru a organiza mai bine forța de muncă și parcul agrotehnic, optând inclusiv pentru soiuri/clone inovatoare și soiuri în sortiment pentru a obține o bună polenizare.

Advice&Consulting urmărește întregul proces de lucru prin proiectarea noii plantații, controlul transportului, organizarea permiselor de import până la livrare și, împreună cu echipa sa de experți, coordonează nemijlocit și etapa plantării.

Acesta este motivul pentru care calitatea plantării înseamnă calitatea recoltării. Cu consultanța Advice&Consulting, succesul proiectului noii livezi se realizează cu o intrare în producție din primul an de viață, un randament ridicat și fructe sănătoase, cu proprietăți organoleptice foarte ridicate.

Pentru informații:

Advice&Consulting
Advice&Consultinghttp://www.advice-consulting.it
Advice&Consulting este un punct de referință în sectorul horticulturii intensive moderne pentru companiile care doresc să obțină o creștere calitativă și cantitativă echivalentă „Made in Italy”.

Citește și ›

Advertoriale