image
Sursa foto: Jurnal.md

Activitatea feribotului de la Molovata, unicul care face legătura între malurile Nistrului, stopată din cauza gheții

Bacul de la Molovata, care face legătura între locuitorii satelor Cocieri, Molovata Nouă, Corjova și malul drept al Nistrului, nu va activa nici astăzi, 15 februarie.

Administrația întreprinderii anunță că ambarcațiunea nu funcționează din cauza gheții care s-a depus în apropierea malurilor Nistrului

„Angajații întreprinderii depun tot efortul necesar pentru curățirea suprafețelor înghețate.

Despre reluarea rutelor sau implicarea aeroglisorului pentru transportarea pasagerilor, administrația ÎS „Bacul Molovata” va informa adăugător”, se spune în anunțul reprezentanților întreprinderii.

Amintim că bacul este utilizat inclusiv la transportarea produselor pentru instituțiile sociale, cum ar fi azilul pentru persoanele în etate și internatul psihoneurologic din Cocieri.

Reprezentanții primăriei Cocieri ne-au informat că au prevăzut sistarea activității feribotului, care de regulă se produce în toate iernile și au asigurat instituțiile cu rezerve de produse alimentare. Cu toate acestea oamenilor le este foarte dificil din cauza blocajelor instituite de autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol sub pretextul pandemiei, de la așa numitele posturi vamale, unde trebuie să completeze „fișe de migrant” ca să li se permită să ajungă acasă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: