image
Sursa foto: Metro

3 deserturi ale iernii din fructe proaspete congelate

Iarna este perioada favorabilă meselor în familie, experimentelor culinare și, mai ales, testării noilor delicii dulci și sănătoase. Și da, acum ai posibilitatea de a savura deserturi delicioase din fructe, fără să mai aștepți sezonul cald. Grație tehnologiilor destinate congelării și păstrării corespunzătoare a fructelor de sezon, acestea îți sunt accesibile oricând. Cum să creezi trei deserturi impecabile cu fructe proaspete congelate? Află în cele ce urmează.

Pandișpan puhav cu fructe congelate

Îți amintești serile lungi de iarnă când mama îți gătea o prăjitură pufoasă și o ceașcă mare de ceai? Acum poți rememora acele clipe cu un pandișpan puhav cu fructe congelate.

Pentru prepararea acestuia vei avea nevoie de:

- Făină (120 grame)

- Zahăr (120 grame)

- 4 ouă de găină

- Unt (25 grame)

- Sare

- 250 grame fructe de pădure congelate

- 250 grame frișcă lichidă

Ouăle, zahărul și sarea se amestecă la bain-marie (baie de aburi pe castron cu apă caldă, nu fierbinte) până când se obține o masă cremoasă. Se adaugă făina în 2-3 faze, amestecând cu telul, cu mișcări în formă de 8. Pune hârtie de copt într-o formă și toarnă amestecul. Se coace 25 de minute.

Fructele se decongelează preventiv și se scurg (nu arunca sucul, ar putea deveni un compot delicios) pentru a elimina lichidul în exces. După ce s-a copt blatul, acesta se răcește și se taie în jumătate, iar între cele două felii mari se pun fructele și frișca. Se lasă la frigider, preferabil peste noapte, astfel încât blatul să însiropeze toate aromele. Poate fi servit cu zahăr pudră, ciocolată topită sau înghețată. Va deveni desertul favorit ale celor mici și mari.

MetroMetro

Smoothie cu lapte de migdale și căpșuni congelate

Deserturile nu sunt doar gustoase, ci și sănătoase, mai ales dacă pot fi transformate într-o bombă de vitamine. Acest lucru este posibil grație rețetelor de smoothie. Fiind, în egală măsură, un desert, o băutură sau un mic dejun corect, smoothie îți suplinește energia consumată și te revitalizează corespunzător.

Testează o rețetă simplă, dar savuroasă. Ai nevoie de jumătate de cană de lapte de migdale, jumătate de cană de căpșuni congelate și o banană, care va da consistență desertului. Mixează totul în blender și e gata de servit. Dacă vrei să-l transformi într-o gustare delicioasă e suficient să adaugi semințe de chia și granola. Voila! Ai răsfăț, gust și plăcere în fiecare picătură.

MetroMetro

Chec cu fructe de pădure congelate și miere

Gustul copilăriei este, cu siguranță, cel al checului proaspăt scos din cuptor și stropit din belșug cu miere, servit alături de un ceai de mentă rece sau din măceșe. Ți-am făcut deja poftă? Nu ezita să încerci o rețetă simplă de chec cu fructe roșii de pădure congelate. Pentru acest desert vei avea nevoie de:

- 2 ouă de găină;

- Sare;

- Chefir (1 pahar);

- Unt (100 de grame);

- Un praf de copt;

- Făină (250 de grame);

- Zahăr (100 de grame);

- Zahăr vanilat (1 plic);

- Fructe de pădure, prealabil decongelate.

În primă etapă, amestecăm untul cu zahărul. Batem ouăle cu sarea. Amestecăm ingredientele obținute, adăugând chefirul, zahărul vanilat, făina și praful de copt. Aluatul obținut trebuie să fie similar cu o smântână groasă.

Într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt turnăm două treimi din aluat și puneți fructele decongelate, presurând cu puțin zahăr și acoperindu-le cu aluatul rămas. Compoziția finală se coace la 180 de grade, 35-40 de minute. Îl puteți servi stropit cu miere și cu un glob de înghețată. Va deveni astfel desertul întregii familii.

Acum nu mai trebuie să faci nenumărate drumuri la cumpărături pentru a testa rețetele alese. Este suficient să accesezi magazinul online METRO Zakaz și să alegi produsele necesare, iar jocurile din bucătărie vor deveni un ritual zilnic plăcut.

METRO Zakaz - prospețime livrată la ușa ta!

Noutăţile partenerilor

comentarii: