Actualitate

Israel: Scădere cu 94% a cazurilor simptomatice de Covid-19 în rândul celor 600.000 de persoane care au primit două doze de vaccin Pfizer

Cel mai mare furnizor de servicii medicale din Israel a raportat duminică o scădere cu 94% a cazurilor simptomatice de Covid-19 în rândul celor 600.000 de persoane care au primit două doze de vaccin Pfizer, transmite Reuters.

Organizația de menținere sănătății Clalit, care îngrijește peste jumătate dintre israelieni, a spus și că cei vaccinați sunt cu 92% mai puțin predispuși să facă o formă gravă a bolii provocate de noul coronavirus.

Comparația a fost făcută față de un grup de aceeași dimenșiune, de persoane cu istoric medical similar, ce nu au primit vaccinul.

”Arată fără echivoc faptul că vaccinul Pfizer este extrem de eficient în lumea reală la o săptămână după a doua doză, așa cum au sugerat studiile clinice”, a declarat Ran Balicer, directorul pentru inovație al Clalit.

El a adăugat că produsul realizat de parteneriatul Pfizer BioNTech este chiar mai eficient la două săptămâni după rapel.

De asemenea, cercetătorii de la Institutul pentru Știință Weizmann, ce analizează datele la nivel național, au declarat că, pentru prima oară, s-a consemnat o scădere abruptă a spitalizărilor și formelor grave de Covid-19 la cei de peste 55 de ani. Anterior, același fenomen fusese raportat la cei peste 60 de ani, primul grup care a primit vaccinul.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *